VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Жестокост към животните скрита във висококачествената моцарела от биволско мляко

2014-08-21

Разследване на ЧЕТИРИ ЛАПИ разкри проява на жестокост към животните при добива на моцарелата от биволско мляко!

ЧЕТИРИ ЛАПИ разкри бруталните и незаконни начини, по които мъжките малки биволи биват убивани както и мръсните условия, в които се отглеждат възрастните биволи в италианските ферми. Подпишете нашия протест и ни помогнете да се борим срещу тази жестокост към животните.


Много биволи страдат от отворени рани и липса на лечение.
© FOUR PAWS International

Брутална смърт за малките биволи.

Разследването протича от две години насам в местността Кампания, където повечето ферми за биволи са разположени. Измъчването на мъжките биволи започва малко след тяхното раждане. Мъжките биволи се считат за „нежелан продукт”, защото тяхното месо по принцип не се консумира. Поради тази причина те биват убивани по жестоки и незаконни начини: някои ги давят в басейни, пълни със събрани от фермата екскременти, други с чук, а трети оставят да умрат от глад в заграждения точно до техните майки. ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава тези варварски и незаконни убивания на мъжките биволи да бъдат спрени.


Гледайте нашето ужасяващо видео!


Ужасяващи условия за отглеждане на биволи в Италия

Възрастните биволи, които се отглеждат за мляко и възпроизвеждане се нуждаят от специални грижи, според вида им. Биволите имат по-дебела кожа и по-малко потни жлези от кравите. Топлият и влажен климат в Кампания е изпитание по оцеляване за тези животни. Те се нуждаят от достъп до кални бани или система за охлаждане с вода, но повечето ферми не им осигуряват това. По-голямата част от фермите, които бяха разследвани не разполагаха с достъп до зелени пасища и бяха препълнени. В много случай биволите живеят в дебел слой от собствените им екскременти. Някой животни имаха отворени рани и много имаха израснали и неподдържани копита, вследствие на което придвижването им представлява голяма трудност и болка. Не разполагат с достъп до питейна вода през цялото време и почти винаги водата е мръсна. Когато някое от животните умре, тези които са живи биват принуждавани да живеят с тази гледка и миризма минимум една седмица преди трупът да бъде прибран. Габриел Паун, директор на кампаниите в ЧЕТИРИ ЛАПИ, твърди, че: "Фермите за отглеждане на биволи в Италия се нуждаят от съществена промяна в управлението и подобрения в структурата, която да бъде подходяща за благополучието и хигиената на животните!”  


Майките в загражденията са принудени да гледат от близо как малките им постепенно умират от глад.
© FOUR PAWS International

Моцарелата от биволско мляко е висококачествен продукт

Биволската моцарела може да бъде намерени в почти всички европейски супермаркети в категория висококачествени продукти с цена минимум двойно по-скъпа от тази на моцарелата от крава. „ Висококачественият вид на продукта и неговата висока цена би трябвало да предположи, че стандартите за добив са тясно свързани с благополучието на животните. Но е точно обратното,” заключва Паун.


ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава за условия, които са подходящи за отглеждането на този вид животни

ЧЕТИРИ ЛАПИ е изготвил списък с изисквания, които покриват регулацията за отглеждане на биволи във фермите и призовава веригите супермаркети в Европа  да се позовават на тях, когато закупуват моцарела. Изискванията включват критерии като това да се спре бруталното убиване на мъжките биволи, редовни проверки, подходяща грижа и медицинско лечение, достъп до външни кални бани или система за охлаждане с вода в загражденията и постоянен достъп до чиста питейна вода.


Подпишете нашия протест сега!

За да подкрепите каузата ни, ние сме подготвили протест, за повишаване на осведомеността и призив към консуматорите да призоват супермаркетите за по-високи стандарти. Подпишете го сега, за да помогнете на биволите в Италия!


печат