VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Смъртта на лъва Сесил не е изолиран случай

2015-08-03

© FOUR PAWS

2015-08-02: Екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ е на място в Зимбабве

След като убийството на лъва Сесил в Зимбабве даде светлина на бруталността на тъй нареченото „трофейно ловуване,“ ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава държавите в Европа и Съединените Щати да наложат забрана за този тип ловуване на диви животни. Днес екип от експерти към ЧЕТИРИ ЛАПИ пристигна в Национален парк „Хванге“ в Зимбабве, за да провери на място какво е положението на стадото лъвове там, включително и слуховете, че брат му Джерико също е бил прострелян – слухове, които бяха опровергани малко след публикуването им. Като организация за защита на животните е много важно  за нас да се уверим, че потомството на Сесил не е в опасност. Има огромен риск следващият водач на глутницата да убие малките както често се случва в дивата природа. До този момент изглежда, че Джерико защитава малките на Сесил.  


Сесил не е изолиран случай

От години насам, ЧЕТИРИ ЛАПИ се бори срещу най-екстремния начин за ловуване на диви животни, наречено трофейно ловуване. „Смъртта на простреляния Сесил не е изолиран случай,“ казва Йоана Дунглер, която отговаря за дивите животни към ЧЕТИРИ ЛАПИ. Тя беше интервюирана вчера от CNN в убежището ни за големи котки „Лайънсрок.“ © Youtube

Нелегалната индустрия за ловуване на диви животни в Африка

„Според проучванията, които проведохме се оказа, че особено се увеличава примамването на лъвове от национални паркове или други защитени площи, за да бъдат ловувани,“ казва Йоана Дунглер. Някои от тези лъвове са първо водени във ферми за развъждане. Понастоящем има около 6,000 лъва, които живеят в 250 ферми за развъд само в Южна Африка. Много от малките, които са родени там първо служат за привличане на туристи: можеш да ги погалиш, снимаш и дори разходиш. По-голямата част от туристите дори не предполагат, че тези ферми подкрепят жестокото трофейно ловуване, което се смята за неетично дори от някои асоциации за ловуване. 


Популацията на лъвовете намалява

Броят на дивите лъвове намалява от години насам. Експертите предполагат, че има само 23,000 лъва живеещи в дивата природа в Африка. Специалистите по котки SSC към Международният съюз за защита на природата и природните ресурси очаква, че 42 процента от площите, които лъвовете населяват ще изчезнат. 


Кампанията на ЧЕТИРИ ЛАПИ #FOURPAWSgowild

Като част от нашата кампания #FOURPAWSgowild, която е фокусирана не само върху трофейното ловуване, но и върху генерално лошите условия, в които се отглеждат хилядите големи котки, ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава да бъде наложена забрана върху този тип ловуване в Южна Африка и лъвовете да бъдат отново добавени към списъка TOPS (Threatened or Protected Species Regulation). Също така призоваваме за забрана на комерсиалните ферми за развъждане на лъвове. 

 

Ако искате да подкрепите кампанията ни, подпишете петицията: www.cannedhunting.com

 

Можете да споделите вашето мнение тук: www.vier-pfoten.org/vierpfotenorg

 

И разпространете  #FOURPAWSgowild

 


CNN на живо в Лайънсрок

Екип от известната телевизионна емисия CNN е на място в убежището за големи котки на ЧЕТИРИ ЛАПИ Лайънсрок като отразява последните новини около смъртта на Сесил

 

Можете да гледате репортажа им тук:

http://edition.cnn.com/2015/07/29/africa/zimbabwe-cecil-the-lion-killed/index.html© FOUR PAWS

печат