VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Лисичето Кими: „Когато порасна, ще бъда кожена яка”

2014-10-06

2014-12-04


Протести на ЧЕТИРИ ЛАПИ във Финландия

Активисти от ЧЕТИРИ ЛАПИ от Австрия, Германия, Холандия, Румъния, Великобритания и Финландия участваха днес в мирен протест пред финландската ферма за добив на кожа с косъм, където е „домът” на Кими. След като точното местонахождение на Кими беше разбрано, международната организация за защита на животните се зае с бързото организиране на този протест. Въпреки, че ЧЕТИРИ ЛАПИ бяха подготвени да отведат Кими и братята му в подходящо за тях убежище във Финландия, животновъдите отказаха преговори с активистите.© FOUR PAWS | Fred Dott

Единствено Burberry може да #savekimi

След като животновъдите отказаха да разговарят с нас изискваме от Burberry да спасят Кими. Протестът ни във Финландия е главно насочен към Burberry, които имат силата да променят съдбата на Кими и да го спасят. Британската модна компания разполага с всички нужни контакти да освободи Кими.© FOUR PAWS | Fred Dott

Сдобихме се с информация, че Кими и приятелите му са все още живи. Кими и неговата сестра Ани са все още живи благодарение на меките температури. Това ни дава надежда да продължим борбата с Burberry.

 

Кими представлява милионите животни, които губят живота си в името на модната индустрия. Поради тази причина ще продължим натиска върху модните компании като Burberry като се надяваме да успеем да ги убедим да спрат да използват ествествена кожа и по този начин да спасят живота на милиони животни. Добър пример за модна компания, която не използва естествена кожа са датската компания "Bestseller" с брандовете Vero Moda, Only и Jack & Jones, които са част от международната коалция на организациите за защита на животните FFA, които се борят да сложат край на избиването на животни за кожата им.© FOUR PAWS

2014-10-30


Финландските ферми за добив на кожа с естествен косъм започват ежегодното клане на животни!

Кими е истински. Кими е един от милионите животни в подобна ситуация. Споделянето на дневника му е начин да изправим човечеството пред жестоката действителност на индустрията за истинска кожа. Но тази инициатива е също толкова тежка за нас както и за вас. Екипът ни работеше денонощно, за да отговори на вижданията ви: виждания, че хората отговорни за компании като Burberry може да се пробудят, могат да сложат настрана тяхното невежество и желание за печалба и да се замислят и инициират промяна. Промяна в модната индустрия, която просто е ненужно да причинява болка на милионите животни по света. И ние продължаваме да вярваме.

 

Публикувайки това, което четете не значи задължително, че Кими ще бъде убит днес или, че вече е мъртъв. Но краят на обратното броене означава, че сезонът за убиване на лисиците във Финландия, който се провежда всяка година е настъпил. Един ужасяващ начин да сложиш край на дългите мъчения. И въпреки, че не сме изгубили надежда се нуждаем от вас да разпространите вижданията ни.

 

Нека последното желание на Кими да бъде видяно и чуто от възможно най-много хора.

 

Нека да  #savekimi


Прочетете прощалното писмо на Кими...

Скъпи човеко,

Да се изправиш пред смъртта е нещо ужасно и непоносимо. И е още по-трудно, когато дори не ти е било позволено да се насладиш на живота, който си имал. Никога не съм имал възможността да усетя тревата под лапичките ми, да прескачам дънери, да копая и да се крия в бърлоги, да вдишвам от въздуха в гората, да тичам или преследвам. През всичките осем месеца от живота ми бях затворен в малка клетка изложен на миризмата от урина и екскременти, чувайки как приятелите ми вият. В клетката до мен някои лисици изядоха близките си. Би трябвало да е много трудно за теб да четеш тези редове, но целият ми живот е изпълнен с жестокост.

Ти! Този, който се безпокоеше за мен, този, който се интересуваше от съдбата ми. Ти, който се опита по всевъзможни начини да убедиш изпълнителния директор на Burberry, Кристофър Бейли да отдели време да помисли за моята ситуация...да го убедиш просто да вземе едно решение – решение, което може да промени всичко за мен и хилядите ми приятели – решението Burberry да не използва истинска кожа…

Ти ми даваш надежда. Надежда, че Burberry и останалите компании като тях ще спрат да злоупотребяват с нас!

 

Но очевидно все още има прекалено много хора, които купуват продукти направени от истинска кожа. Кожата на милиони животни по света. Защо не могат просто да спрат? Не знаят ли и не мислят ли какво купуват?

Те са тук.... Да, сега те са тук.

Иска ми се да имах възможността да се насладя на живота, но не успях. Докато пиша тези редове – нервен, но обнадежден – знам, че скоро, когато се приближат, ще чуя как приятлите ми крещят и плачат. Шумни и жестоки крясъци. Знам, че краят ми наближава.
Знам, че скоро ще се паникьосам и ще крещя. Не разбирам тези, които не се интересуваха от моето съществуване...защото просто не разбирам ЗАЩО трябва да умра, за да задоволя ненужните желание на модната индустрия.
И докато пиша тези последни редове, мислейки за всички вас, които четете това, които отделиха време и енергия, душа и сърце в опит да дадат глас на историята ми, имам едно последно желание:

Искам това брутално измъчване на милиони като мен да спре. Да спре завинаги.

Не забравяй мен и моята история. Разкажи на всички и ми помогни да сбъдна желанието си.

С любов към тези, които ги е грижа

С надежда за тези, които не искат да се променят

Кими

 

2014-10-28


Официално становище на ЧЕТИРИ ЛАПИ за кампанията #savekimi

Получаваме стотици запитвания на ден за положението на нашата #savekimi кампания. Прочетете нашето официално становище, в което са изложени фактите относно реакцията на Burberry относно нашите изисквания и предложението ни да откупим Кими и неговите приятели.

 

Прочетете официалното становище на ЧЕТИРИ ЛАПИ!


2014-10-25


#savekimi протест пред Burberry в Лондон

Привържениците на кампанията #savekimi и служители на ЧЕТИРИ ЛАПИ се срещнаха пред Burberry  в Covent Garden, Лондон, за да подкрепят бялата лисица Кими и нейните братя по съдба, които биват убивани заради кожата им. Гледайте видеото от протеста: 


2014-10-24

 

Гледайте последното видео за кампанията #savekimi! Бъдещето на Кими е по-несигурно от бъдещето на децата!


2014-10-22


#savekimi: любители на животните искат да откупят Кими

Кими, лицето на кампанията #savekimi на ЧЕТИРИ ЛАПИ против производството на естествена кожа, разчувства хората. Загрижеността на хората породи силни реакции особено в социалните мрежи. Междувременно, защитниците на Кими изпращат съобщения, в които предлагат да платят на Burberry за свободата на Кими. ЧЕТИРИ ЛАПИ създаде тръстов фонд, за да координира реакциите на разпалената #savekimi общност.

 

Помогнете ни да #savekimi: www.four-paws.org/savekimi


Подкрепата се увеличава главоломно и все повече хора искат да освободят Кими.
© FOUR PAWS

Популярността на кампанията #savekimi в интернет

Почти 25,000 потребители във фейсбук следват дневника на младата лисица за жестокото отношение и потресаващите условия, на които е подложена ежедневно във фермата за кожи във Финландия. Повече от 150,000 гневни e-mail-а са били изпратени до британската модна компания Burberry, която зарежда кожи от лисици от фермите във Финландия и поради тази причина носи отговорност за убиването на Кими и останалите лисици. Загрижеността на хората предизвика и много гневни коментари на официалната страница на Burberry във фейсбук. Томас Пиетш, координатор на кампаниите в ЧЕТИРИ ЛАПИ, е изумен от подкрепата на хората: „Реакцията на публиката е невероятна! Подкрепяме тази лична инициатива като служим като допирна точка и като предлагаме събраните дарения на Burberry, за да бъдат откупени Кими и другите лисици. Предлагаме им оферта, на която не могат да кажат не, защото живата Кими ще им донесе повече приходи, отколкото биха получили от кожената яка, която искат да направят от нея.”


ЧЕТИРИ ЛАПИ ще осигури нов дом за Кими

Ако Burberry се съгласи, ЧЕТИРИ ЛАПИ ще осигури нов, подходящ за вида дом за лисиците.


Без дарения за ЧЕТИРИ ЛАПИ

ЧЕТИРИ ЛАПИ иска да изясни, че даренията не са за организацията и ако Burberry откаже офертата, всички пари получени от защитниците на Кими ще бъдат върнати индивидуално.

 

Помогнете ни да #savekimi: www.four-paws.org/savekimi


2014-10-16


Реакцията на Burberry на кампанията #savekimi

ЧЕТИРИ ЛАПИ информира Burberry в самото начало на кампанията #savekimi за насилието и жестокостта към животните във финландските ферми за естествена кожа. Също така им съобщихме за съдбата на Кими и предложихме среща с изпълнителния директор на Burberry.

 

И вече получихме отговора на Burberry: от модния лейбъл ясно заявиха, че няма да спрат да използват кожа и нямат интерес за среща с ЧЕТИРИ ЛАПИ. По този начин Burberry приемат смъртта на Кими и остават отговорни за съдбата на хиляди животни отглеждани за кожата им тази есен.

 

Отговорът им е неприемлив за нас! Помогнете ни да дадем глас на Кими и себеподобните му:

 

#savekimi 

befurfree.org

Facebook.com/BeFurFree

instagram.com/savekimi

Download Kimi as facebook profile banner

Download Kimi as facebook profile picture

 

Долу ще намерите оригиналната кореспонденция между ЧЕТИРИ ЛАПИ и Burberry:

 

First Letter FOUR PAWS

Burberry's Reaction

Second Letter FOUR PAWS

 

2014-10-13


Изтеглете #savekimi маска!

На 9 октомври в Лондон, Цюрих, Хамбург и Виена се проведе тих протест срещу съдбата на Кими. Активисти и служители на ЧЕТИРИ ЛАПИ показаха подкрепата си към Кими и милионите животни избивани за кожата им. Сега е ваш ред!

 

Подкрепете лисичето Кими като изтеглите #savekimi маска! Направете си селфи и го споделете във фейсбук, инстаграм и туитър с #savekimi таг.

 

Помогнете ни да дадем лице на Кими и на миолионите други лисици, миещи мечки и всички останали животни, които се избиват заради кожата им!

 

Download #savekimi mask now!

 

2014-10-10


Кими ще умре

На лисичето Кими не му остава много време. След няколко седмици ще започне сезонът на избиването! Така наречената „жътва” ще сложи край на нещастния живот на Кими по един жесток начин!

 

Дотогава Кими ще споделя ежедневно дневника си със света извън клетката! Следете историята му и я разпространете във фейсбук и инстаграм!

 

Последвайте Кими в инстаграм: www.instagram.com/savekimi

Последвайте Кими във фейсбук: www.facebook.com/befurfree © FOUR PAWS

Какво можете да направите, за да #savekimi

Качените снимки и видео материали разказват преживяванията на Кими и тези на съседите му по клетка. Изяснява някои неща свързани с индустрията за животновъдство и се изправя пред хората с неудобния въпрос: „Защо?”

 

Помогнете на Кими:

 

#savekimi 

befurfree.org

Facebook.com/BeFurFree

instagram.com/savekimi

Download Kimi as facebook profile banner

Download Kimi as facebook profile picture

 

2014-10-06


Кампанията на ЧЕТИРИ ЛАПИ е насочена към компанията Burberry, която продължава да използва кожа. На помощ ни идва очарователната, малка, бяла лисица на име Кими. Бялата лисица ще разкаже своята история във Фейсбук и Инстаграм като се надяваме нейният дневник да бъде следен от много хора.© FOUR PAWS

Кими разказва историята си във Фейсбук и Инстаграм

На собствената си страница във Фейсбук, Кими ни показва частица от ежедневието си. С детски наивен тон описва живота, който Кими и неговите събратя лисици водят. Томас Пиетш.: Кими е сърцето на нашата кампания. Той представлява 100-те милиона животни, които биват убивани заради кожата им по целия свят. Малката лисица ни помага да сложим лице на кожените яки”

 


Помогнете ни да спасим Кими #savekimi

Кими споделя снимки и видео материали от живота си във фермата, разказва за своите преживявания и тези на неговите събратя по съдба, разяснява някои неща свързани с отглеждането на животни за кожа и се изправя пред човечеството с неудобния въпрос „Защо?”

 

Помогни ни да дадем глас на Кими!

 

#savekimi 

pelz-frei.org

Facebook.com/BeFurFree

instagram.com/savekimi


печат