VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

За пръв път търговец на кученца влиза в затвора за насилие над животни

2014-03-06

Окръжният съд на Виена отсъди в ущърб на австрийската двойка, която търгуваше незаконно с кученца. ЧЕТИРИ ЛАПИ счита това събитие за "повратен момент" в борбата срещу насилието към животните. Ентусиазирани сме, че съдът взе предвид не само търговската измама, но и злоупотребата с кученцата. И двамата обвиняеми бяха осъдени на две години затвор. Присъдата обаче все още не е влязла в сила, след като адвокатът помоли за тридневна отсрочка. Делото вече е било отлагано няколко пъти.© FOUR PAWS

Велик ден за защитниците на животните

Съдът осъзна, че не става дума само за търговска измама. Обвиняемите са въртяли мръсен бизнес за сметка на животните, в който страдат не само кученцата, но и техните майки, които през целия си живот са били използвани като машини за бебета.

 

Нелегалната търговия с кученца не е дребно престъпление. В този смисъл това е голяма победа и велик ден за защитниците на животните.

 

Утежняващ фактор пред съда беше и фактът, че обвиняемият продължава да търгува с животни и в процеса на разследването. Двама свидетели твърдят, че са попаднали на интернет обява, публикувана през януари 2014 г., в която обвиняемият предлага бебета стафордширски бултериери. Когато се срещат с обвиняемия, той им показва кученце в колата си, което според свидетеля има "измъчен вид". В последствие същият свидетел подава обвинение във ветеринарната служба на Виена.

 

За ЧЕТИРИ ЛАПИ тази присъда е много важна, защото ще служи за предупреждение. Ако бизнесът стане твърде рискован и търговците спрат да се отървават с дребни глоби, а започнат и да излежават присъди, "кучешката мафия"  постепенно ще започне да замира.


печат