VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

ЧЕТИРИ ЛАПИ започва дарителска СМС кампания на Световния ден на животнитеС дарителски СМС с текст DMS lapi на кратък номер 17 777 можете да подкрепите кастрацията и лечението на бездомни животни

София, 04.10.2012

 

На Световния ден на животните, 04.10.2012, българският клон на международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ започва кампания за набиране на средства чрез дарителски СМС-и. Събраните суми ще бъдат изразходвани за лечение и кастрация на бездомни кучета и котки в България. Партньор на ЧЕТИРИ ЛАПИ за реализиране на кампанията са Български дарителски форум и Фондация „Помощ за благотворителността в България” чрез проекта си за единен дарителски номер DMS.

„Избрахме партньорство с най-добрата система за набиране на средства чрез дарителски СМС-и, тъй като тя гарантира бърза обратна информация до дарителите за набраните суми и за начина, по който са изразходвани,” обяснява Явор Гечев от ЧЕТИРИ ЛАПИ. „Нашето твърдо убеждение е, че всеки трябва да бъде част от решението на проблема с бездомните животни – от премиера, министрите и кметовете до обикновените граждани. Подпомагането на работещи неправителствени организации като ЧЕТИРИ ЛАПИ е един от начините повече хора да бъдат въвлечени в намаляването на броя на скитащите животни по хуманен и в същото време ефективен начин.”

От днес всеки абонат на трите български мобилни оператора може да подпомогне дейността на ЧЕТИРИ ЛАПИ чрез СМС с текст DMS Lapi на кратък номер 17 777. Цената на един СМС е 1.20 лв. с ДДС. Вашият дарителски СМС ще помогне да продължим благородната си мисия в полза на животните и обществото. Всички събрани суми ще бъдат изразходвани за закупуване на медикаменти за лечение и кастрация на бездомни животни. Дори само един изпратен дарителски СМС означава много за нас. Вижте защо:

  • 1 СМС ще покрие разходите за вътрешно обезпаразитяване на 2 кучета или 8 котки;
  • със сумата от 1 СМС ние ще закупим една доза ваксина против бяс или една доза антибиотик с тридневно действие за куче;
  • 6 СМС-а ще покрият разходите за упойка за едно куче или три котки;
  • 20 СМС-а ще покрият разходите за медикаменти за кастрацията на едно женско куче.

Повече информация за кампанията и набраните средства може да бъде получена на http://dmsbg.com

В момента екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ работи в столичния район Панчарево, където кастрира, ваксинира и обезпаразитява скитащи и дворни животни със своята мобилна ветеринарна амбулатория. От началото на работата на специалистите преди три седмици до момента са обработени над 250 кучета и котки, като от ЧЕТИРИ ЛАПИ отчитат, че повечето са животни със собственици, които се отглеждат навън и са изложени на риск от нежелано заплождане.

Продължава и започналата точно преди година и половина кампания за безплатна кастрация на бездомни котки в столицата, която ЧЕТИРИ ЛАПИ реализира съвместно с 6 частни клиники. За 18 месеца са оперирани над 1800 котки, като по този начин е предотвратена появата на над 20 000 нови улични писани.


печат