VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Паркът „Меча гора” в Мюриц вече е най-голямото убежище за мечки в Западна Европа


Паркът „Меча гора” в Мюриц празнува своето повторно отваряне, след приключването на мащабни работи по неговото разширяване. На церемонията присъстваха много хора, както и някои политици. Площта на парка беше удвоена и сега се простира на 16 хектара: 7 от добавените нови 8 единици ще бъдат мечешка територия. Останалото пространство е използвано, за да може да бъде предложен на посетителите един по-разнообразен поглед върху света на тези очарователни животни.


Бен, Феликс, Катя и Ида са първите мечки, които ще бъдат преместени в някой от четирите нови сектора. Горското пространство включва естествен поток и няколко езера, които представляват особен интерес за мечките, тъй като те ще могат да се къпят и да си играят в тях. Голямото пространство подхожда на нуждите на мечките и сега то е обогатено с топки за храна и други съоръжения, които изискват умения и активност от мечките. Разчупването на редовността на часовете за хранене, характерна за зоологическите градини, е една от ключовите политики, прилагана в дивите убежища на ЧЕТИРИ ЛАПИ. Всички мечки са били спасени от живот в неподходящи условия и бързо се възстановяват от придобитите стереотипни навици. Скоро към тях ще се присъединят и нови животни. Разширяването на парка дава на ЧЕТИРИ ЛАПИ възможността да се погрижи за нови случай на жестокост към животните и да прибере допълнителен брой мечки.


На мечата пътека

Посетителите на парка, който през лятото е отворен всеки ден, могат да преживеят и научат много за вида „мечка”. Темите на редуваните изложби са свързани с тези могъщи животни, докато училището, намиращо се на територията на парка, предлага уроци по естествена история по възможно най-добрия маниер – опитните гледачи на ЧЕТИРИ ЛАПИ правят темите осезаеми, без да безпокоят животните. Друго със сигурност любимо кътче е мястото за отдих: дървено типи, високо 10 м. приканва посетителите да си починат под съзвездието Голяма мечка и да научат повече за митологичната история на мечките. След повече от година на продължителна работа паркът „Меча гора” вече предлага убежище и за хора, и за животни.


печат