VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Парк "Мечешка гора" в Мюриц получава нови съоръжения за животните, докато швейцарски донор работи като гледач

2013-02-11

В парка "Мечешка гора" в Мюриц бяха монтирани нови съоръжения. Помощ в работата оказа необичаен гост - Ерик Вик, донор на ЧЕТИРИ ЛАПИ от Швейцария и голям любител на мечките смени амплоато си на бизнесмен, за да сбъдне дългогодишната си мечта: да работи като гледач на мечки.

Едно от най-важните неща при работата с мечки (както и с всички диви животни, които са отраснали в плен и не могат да бъдат пуснати в дивата природа) е поддържането на активен начин на живот. Това включва най-различни неща - от осигуряването на среда, която максимално да отговаря на нуждите на животните, до поднасянето на дневните дажби храна под формата на игра. Мечките са хитри и сръчни животни. Много от уменията им са напълно закърнели в следствие на тъжния живот в зоопарковете или цирка. В парка "Мечешка гора" в Мюриц персоналът полага значителни усилия за непрекъснатото подсигуряване на нови скривалища за храната, което кара мечките да вложат умение в намирането й. Учудващо е колко бързо мечките свикват с подобни задачи, след като веднъж са научили какво трябва да направят. Инстинктите им - често скрити дълбоко от травмите от предишния им живот - се пробуждат и помагат на животните да се върнат към естествения си начин на живот и да се освободят от поведенческите разстройства, характерни за животните, отглеждани в плен.


Ерик Вик прекара четири седмици с екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ в парка "Мечешка гора" в Мюриц. Той помагаше на гледачите по време на работата им, научи се да разпознава мечките по движенията и навиците им, и даде нови идеи за съоръжения за поддържането на активния начин на живот на мечките, както и за начини за храненето им. Ерик построи сал, който предоставя на мечките нови възможности за игра във водата - нещо, което те обожават - и който беше изпробван веднага. Също така, Ерик даде идеята за опъване на въже между две дървета, на което да се закача храна - нововъведение, благодарение на което обитателите на гората прекараха няколко дни усвоявайки как да улавят хратана - предизвикателство, подобно на предизвикателствата, с които биха се срещнали в дивата природа. Четирите седмици в парка за мечки бяха ценно преживяване за швейцарския донор и допринесоха за реализиране на едно от основните задачи на парка - да осигури на мечките живот, изпълнен с движение - съобразно техните нужди и способности.

За повече информация относно местоположението, работното време и цените в парка "Мечешка гора" в Мюриц, посетете неговия сайт.


печат