VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Ново убежище за мечки

2015-02-25

© FOUR PAWS

ЧЕТИРИ ЛАПИ ще построи ново убежище за мечки, използвани за незаконни боеве с кучета

Работим съвместно с украинските власти, за да сложим край на използването на мечки за обучение на кучета. Въпреки, че това е забранено в Украйна от близо 15 години, десетки мечки все още се използват и измъчват при брутално обучение на ловни кучета. Построяването на убежище за мечки на ЧЕТИРИ ЛАПИ близо до Лвов в Западна Украйна цели да предложи надежда за тези брутално малтретирани животни, които сега ще могат да бъдат спасени и настанени в дом, който ще е подходящ за вида им. Конфликтът в страната наложи няколко отлагания на преговорите за построяването на убежището, но вече е намерено подходящо място. Министерството по околните среди и местната комисия по горите ще предостави близо 12 хектара близо до град Лвов.© FOUR PAWS | Alexander Synytsia

ЧЕТИРИ ЛАПИ иска да сложи край на незаконната практика

В съвместна пресконференция, представители на ЧЕТИРИ ЛАПИ, украинското Министерство по околните среди и местният съвет на град Яворов представиха своите планове за новото убежище. ЧЕТИРИ ЛАПИ иска да работи съвместно с украинското правителство, за да сложи край на така наречената „традиция” и да се подобри приложението на вече съществуващите закони.

Кафявите мечки са защитен вид в Украйна и не могат да бъдат отглеждани или размножавани без разрешително. Ловуването им е също забранено. Положението на мечките може да бъде подобрено в дългосрочен план единствено, ако правителството засили контрола, наложи по-високи глоби и по-сериозни наказания на тези, които участват в нелегалната търговия или прилагат някакво насилие върху мечките с цел по-високи доходи.© FOUR PAWS | Mihai Vasile

ЧЕТИРИ ЛАПИ са изчислили, че до този момент в Украйна има между 15 и 20 мечки, използвани за бой с кучета. Тези мечки водят нещастен живот в малки клетки с нищо повече от един бетонен под под краката им и биват пускани от клетките си само за обучение на ловните кучета. Обикновено не ги хранят или поят достатъчно, за да представляват по-слаб противник за кучетата. На повечето им премахват ноктите.

Огромният психологически стрес, многобройните наранявания причинени от кучетата, неподходящите условия, в които се отглеждат предопределят краткосрочно държане в плен на мечките. След като вече се превърнат в ненужни често биват продавани на зоологически градини или ресторанти с цел привличане на повече клиенти. Някой ги препарират като трофеи.


Мечките са използвани като предмет, които служи единствено за обучение на ловните кучета


Организацията за защита на животните работи на територията на Украйна, за да подобри условията, в които се отглеждат мечки и също така е осъществила няколко проекта „Грижа за бездомните животни”. До този момент организацията е успяла да спаси три мечки, отглеждани в частна собственост и да ги транспортира до Убежището за мечки „Надя” в Житомир.


Кафяви мечки в Европа


печат