VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Потап се радва на новия си живот


Тригодишният кафяв мечок Потап, спасен от екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ се е установил добре и се радва на живота в украинския Център за мечки „Синевир”. Сега там той контактува с други представители на своя вид.

Преди спасяването му на 27 февруари 2012 г. Потап живееше в мизерните условия на малка клетка, разположена в помещенията на частен спортен клуб, намиращ се в украинския град Луганск. Животното беше силно недохранено, а на врата му зееше отворена рана. След пристигането си в рехабилитационния център за мечки Потап се нуждаеше от малко време, за да възвърне силите си и да се адаптира към новата среда. След два дни той направи първите си стъпки в голямо ограждение. Там определено му хареса: той започна да тича и да си играе в снега. Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ реши да го представи на младата мечка Бубачка. Така Потап за първи път в живота си срещна друга мечка. Само след няколко минути двете животни се сприятелиха и започнаха игра в снега. Раната на врата на Потап вече е излекувана и с всеки изминал ден той заяква. Отсега нататък той ще живее свободно и щастливо заедно с други мечки и в съответствие с най-добрите практики в областта на закрилата на животните.

Около 100 кафяви мечки прекарват живота си в плен при мизерни условия в Украйна. Потап е втората мечка, спасена от ЧЕТИРИ ЛАПИ. Международната организация за защита на животните си е поставила за цел спасяването на всички украински мечки, живеещи в частен плен. С подкрепата на украинските власти ние се стремим да осигурим на мечките един щастлив живот.


печат