VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Малкият Бодя вече се чувства като у дома си

2013-08-23

Незаконно продаденото мече расте и укрепва

По всичко личи, че Бодя е преживял жестокостите от миналото си: Мечето, което бе откъснато от майка си прекалено рано от търговци на животни и продадено на украинската телевизия 1+1 за 750 евро, беше настанено в убежището за мечки Надя на ЧЕТИРИ ЛАПИ, намиращо се на 160 км. от Киев. Сега Бодя се чувства страхотно.© VIER PFOTEN | FOUR PAWS | Horst Weber

„Когато Бодя не обикаля заграждението си или не си играе с играчките си, той обича да се плацика в басейна – по възможност похапвайки си някой плод”, разказва ветеринарният лекар на ЧЕТИРИ ЛАПИ д-р Амир Халил, който прегледа Бодя след транспортирането му. „Ако пък не го видим никъде, значи е на любимото си дърво, от което държи територията си под око”.

 

Доктор Халил е много доволен от развитието на Бодя: „Той расте и укрепва в новата си среда. Яде с апетит и е много любопитен.” Особено обича да наблюдава съседката си: Заграждението на Бодя е до това на младата женска мечка Надя, чиято сходна история трогна целия свят миналата година. Надя беше брутално изтръгната от майка си и продадена на безскрупулни търговци от зоопарка в Луцк. В последствие ЧЕТИРИ ЛАПИ спаси мечето и го настани в Житомир през ноември 2012 г.© VIER PFOTEN | FOUR PAWS | Horst Weber

Другарче за Настя

От пристигането на Бодя двете мечета се наблюдават с любопитство. „Планираме да ги съберем”, разкрива д-р Халил. „Когато Бодя дойде в убежището, Настя беше много развълнувана и подскачаше нагоре-надолу”. И интересът е взаимен. Бодя също следи всяко движение на своята съседка в близост до своето заграждение.

 

„Събирането им би било идеално и за Настя, и за Бодя”, обяснява д-р Халил. „Животът на тези мечета е започнал много тежко. ЧЕТИРИ ЛАПИ иска да им помогне да преодолеят травмата и да се наслаждават на живота си”.

 

От 2011 г. насам ЧЕТИРИ ЛАПИ вече е спасила пет мечки в Украйна, които бяха отглеждани в неподходящи условия. Разследванията и спасителните акции на организацията обаче няма да спрат до тук. По оценка на Украинското правителство има още поне 80 мечки, отглеждани в ужасяващи условия в страната. Съвсем наскоро ЧЕТИРИ ЛАПИ разкри незаконно организирани боеве с мечки.


VIER_PFOTEN_2013-08-11_012_sm.jpg VIER_PFOTEN_2013-08-11_017_sm.jpg VIER_PFOTEN_2013-08-11_022_sm.jpg
печат