VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Магарето Фейн, преживяло пътна злополука, беше спасено и подложено на лечение


Едно магаре, участвало в тежък пътен инцидент в Румъния, може би дължи живота си на публикация във Фейсбук. С ЧЕТИРИ ЛАПИ и румънската група за защита на животните GIA се свързаха много хора, които бяха прочели информация за животното, ударено от кола някъде в провинцията и впоследствие изоставено на произвола на съдбата. И тъй като според законодателството на Румъния собственикът на магарето носи отговорност за повредите, причинени на колата, човекът очевидно беше изчезнал, оставяйки животното да се оправя само.


Малък екип на международната организация за защита на животните бързо се отправи към селцето Щефещи, намиращо се близо до Плоещ, където ЧЕТИРИ ЛАПИ вече беше провела няколко проекта “Грижа за бездомните животни”. Експертите ни оказаха първа помощ на пострадалото магаре, което получи името “Фейн”. Беше взето решение на животното да бъде дадено успокоително и то да бъде транспортирано в клиника за коне, намираща се в Букурещ.


До пристигането на ветеринарния екип в Щефещи един местен фермер беше приютил Фейн по указание на кмета. Освен съществуващите видими наранявания на кожата, лявото коляно на животното беше жестоко подуто, затруднявайки придвижването му. На засегнатото копито беше направена превръзка “Робърт-Джоунс”, а документите, необходими за официалното заминаване на магарето бяха подписани. По време на двучасовия преход до Букурещ за Фейн постоянно се грижеха двама от членовете на спасителния екип.


Успешно лечение

Рентгеновият преглед в клиниката за коне показа, че отворената рана на коляното се беше инфектирала, така че се наложи гнойта да бъде отстранена, а скоро и артритът на Фейн започна да показва признаци на подобрение. Магарето беше оставено в клиниката за наблюдение в продължение още на седмица, която премина без усложнения. Голямото внимание, оказано от интернет потребителите на случая с магарето не само направи възможно бързото му спасяване, но и го превърна в знаменитост. Сега няколко души искат да осиновят Фейн и да му осигурят дом, пълен с любов и намиращ се далеч от опасностите на автомобилния трафик.


печат