VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Дивите коне в Румъния


Vodafone и Help Net подпомагат доставките на фураж до Дунавската делта

ЧЕТИРИ ЛАПИ продължава да се грижи за дивите коне в Румъния, които бяха върнати на свобода след дълга и изморителна спасителна мисия след 2011 г. Поради разразилите се спорове, че животните унищожават гората през суровите зими, в района беше разпръснат закупен с пари от дарения фураж. До този момент ЧЕТИРИ ЛАПИ е доставила близо 220 тона бали фураж в природния резерват. Това значително подобри ситуацията на мъчещите се животни, които обаче и тази зима ще се нуждаят от помощ. Сега ЧЕТИРИ ЛАПИ успя да си спечели подкрепата на двама силни партньора. Мобилният гигант Vodafone и водещият в Румъния доставчик на здравни услуги Help Net ще допринесат с по 20 хиляди евро.

В Европа не са останали много диви коне. Повечето животни, обитаващи румънската част на Дунавската делта, са потомци на дивите коне, които са били оставени на произвола на съдбата след разпада на бившите земеделски кооперации. За тези коне зимата е особено предизвикателство. От отчаяние и глад те често гризат кората на дърветата в защитената гора, което доведе до публични спорове с природозащитниците и още повече затрудни опазването на конете. Най-ефикасният начин за помагане на тези животни са доставките на големи количества фураж, което ще направи зимата им по-спокойна и ще им помогне да привикнат с огражденията, поставени от ЧЕТИРИ ЛАПИ.

Дългосрочна помощ за конете в Летеа
Споразуменията, подписани с Help Net и Vodafone, гарантират, в комбинация с даренията, че екипите на ЧЕТИРИ ЛАПИ ще могат да разчитат на по-дългосрочно финансиране, с което да се грижат за дивите коне. Освен онези 41 животни, които бяха спасени от кланица през лятото на 2011 г., още близо 900 коня живеят в региона. За всички тях спасителните мисии означават живот без страдание – голяма част от тях ще оцелеят зимата само благодарение на доставките на фураж. Първият „конвой” пристигна в Летеа седмица преди Коледа.

 
печат