VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Пострадал кон спасен от ЧЕТИРИ ЛАПИ в Румъния

2014-11-13
Ветеринарен лекар от ЧЕТИРИ ЛАПИ незабавно осигури помощ за ранения кон.
© FOUR PAWS

Стар кон, използван за теглене на каруца, пострада сериозно в автомобилна катастрофа близо до Букурещ. Румънската полиция информира ЧЕТИРИ ЛАПИ, за да осигури помощ за пострадалия кон. Когато наш екип пристигна на място, конят беше завързан за ограда, с наранен заден крак и с отворена, кървяща рана. Експерти от ЧЕТИРИ ЛАПИ се погрижиха за коня незабавно, предписаха му болкоуспокояващи лекарства и се опитаха да установят какъв е размерът на травмата. Осигуриха на старата кобилка първа помощ, храна и вода и спряха кървенето.


Конят е стабилизиран. ЧЕТИРИ ЛАПИ ще продължи да се грижи за нея.
© FOUR PAWS

Скоро старата кобилка ще се възстанови напълно

Кобилката беше заведена в конюшните в Сафтика, където раните можеха да бъдат прегледани в подходящи условия. След направена рентгенова снимка се установи, че за щастие няма счупвания на крака. Ветеринарният лекар Овиду Росу заедно с наш сътрудник д-р Флорин Младжиу, приспаха животното и затвориха раната. Понастоящем състоянието на кобилката е стабилно. Ще се проведе лечение с антибиотици и болкоуспокояващи. Сигурни сме, че кобилката ще се възстанови напълно, ако не се появят неочаквани усложнения.

 

ЧЕТИРИ ЛАПИ кръстиха коня „Нуга”. Нуга ще остане под опеката на ЧЕТИРИ ЛАПИ и ще бъдат взети най-добрите решения за бъдещето й и ще й бъде осигурен спокоен живот.


печат