VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира проект в помощ на магаретата и конете в Петра

2015-03-27
Магаретата трябва да носят посетителите на гърба си
© PAF | FOUR PAWS | Tibor Rauch

Магаретата и конете страдат заради туристическата индустрия в Петра

Изоставеният град Петра в Йордания с изсечени в скалите сгради е един от най-известните и красиви забележителности в Близкия изток. Важни за туристическата индустрия в региона са 1350-те магарета и коне, които се отглеждат в ужасни условия и трябва да пренасят на гърба си или с карети посетителите. Товарът, който трябва да носят е често прекалено тежък за размерите им, също така работният ден е прекалено дълъг. Повечето животни седят на горещата слънчева светлина без да имат възможността да си отдъхнат на сянка. Храната и водата са недостатъчни както и пълната липса на ветеринарни грижи. Те страдат от преумора, колики, поставени грешни диагнози и голяма част от тях накуцват.


Нов прокт за подобряване на здравните и работните условия на конете и магаретата
© PAF | FOUR PAWS | Tibor Rauch

Нов проект на ЧЕТИРИ ЛАПИ

Това са причините международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ заедно с Фондацията на принцеса Алия (PAF) и Комитетът по туризъм в Петра (PDTRA) да изготвят проект за подобряване на здравните и работните условия на конете и магаретата в Петра. Ще се приложат няколко мерки за подобряването на условията на животните: построяване на конюшни, изграждане на нова система за достъп до питейна вода и подобряване на вече съществуващата ветеринарна клиника. Също така ще осигурим лекарства, медицинска апаратура и обучение на местните ветеринарни лекари, ковачи и собственици на животни.


Екипът ни се грижи за кобилки като Алебайа
© PAF | FOUR PAWS | Tibor Rauch

Екип от ветеринарни лекари помага на животните в Петра

Заедно с двама местни ветеринарни лекари от клиниката за коне, екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ се намира в парк Петра като осигурява първа помощ на пострадали и болни магарета и коне. Повече пациенти страдат от болезнени рани или инфекции на краката си, заради прекалено бързото тичане върху каменистата земя.

 

6-годишната Алебайа е типичен пример за това: от месеци насам страда от рани на лявото, задно коляно, които не отминават. Ветеринарният лекар на ЧЕТИРИ ЛАПИ и експерт по коне Овидиу Росу иззе проба от течността в коляното и го изпрати за анализ на бактерията, която причинява инфекцията в лабораторията. Веднага, когато тази бактерия бъде идентифицирана, ще знаем какъв антибиотик да й бъде изписан. Алебайа няма да работи в следващите няколко седмици и се нуждае от дълга почивка. Повечето собственици се радват на безплатните медицински услуги и помощта, която получават от ЧЕТИРИ ЛАПИ.


Нови конюшни за конете и магаретата
© PAF | FOUR PAWS | Tibor Rauch

Новите конюшни ще са готови в началото на лятото

Когато конюшните са готови, всички работещи коне и магарета ще разполагат с достатъчно прясна вода, ще могат да бъдат охлаждани в горещите дни и ще има къде да си почиват на сянка. През следващите няколко години служители на ЧЕТИРИ ЛАПИ и Фондацията на принцеса Алия ще осигурят редовни медицински прегледи и лечение както и обучение на собствениците. Искаме да работим заедно с собствениците на животни, за да помогнем на конете и магаретата да водят по-здравословен живот.

 

Помагайки на животните, помагаме и на хората: конете и магаретата осигуряват прехраната на хората в региона. Едно животно носи достатъчно доходи, за да нахрани до 6 човека, което значи, че 8000 хора в местността на Петра са зависими от техните коне и магарета.


ЧЕТИРИ ЛАПИ и Фондацията на принцеса Алия

От няколко години насам ЧЕТИРИ ЛАПИ успешно си сътрудничи с Фондацията на принцеса Алия, която беше основана през 2009 година. Двете организации работят заедно по няколко проекта, за да помогнат на бездомните животни в Йордания и понастоящем си сътрудничат за построяването на спасителен център за диви животни в северна Йордания: „Al Ma’wa for Nature and Wildlife”. Приютът скоро ще може да осигури дом за големи котки и други диви животни, които са държани в неподходящи условия или са жертва на нелегална търговия.


печат