VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Багира

2019-06-05

© FOUR PAWS | Hristo Vladev

Име: Багира

Пол:  женски

Възраст: 12-13 години

Размер: L / голямо куче


Благодарим на всички, които дариха за Багира! 

Вече три месеца откакто Багира е при нас, тя показва удивително желание за живот и се бори с всички сили за възстановяването си. Надеждата ни бе, че кучето ще се възстанови напълно, но за съжаление, въпреки всички операции и физиотерапия, Багира няма да може да стъпва на задните си крака. Всеки ден Багира се извежда с колан за раздвижване, има много добри хигиенни навици. Храни се добре.

 

Ако искате да осиновите Багира, попълнете осиновителската анкета по-долу.

 


 

(юни 2019 г.)

Оперираният крак все още е с неврологичен дефицит, а двигателните функции на левия заден крак са нарушени и тя не може да ходи самостоятелно. Добрите новини са, че Багира вече не чувства болка.   

 


 

(май 2019 г.)

Багира е едно от многото бездомни животни, които кръстосват улиците на София нощно време. Била е прегазена от преминаващ автомобил в столичния квартал Христо Ботев. Случайни минувачи видели превиващото се от болка животно и сигнализираха на ЧЕТИРИ ЛАПИ.

Багира беше приета по спешност във Ветеринарна клиника Нова, които реагираха на момента. При прегледа се установи, че кучето е с множество наранявания и с опасност за живота. Пикочният мехур беше разкъсан и се наложи незабавна операция. Лекарите откриха също така травми на двата задни крака: изкълчена тазобедрена става на единия и неврологичен дефицит на другия. Има съмнения и за травма на врата, която може да е причина за нарушена инервация. Никой не заслужава подобна участ, а най-малкото възрастно животно – Багира е на около 12-13 години. Влачила се е по улицата преди да я намерят и е била изключително стресирана заради болката. Благодарение на подадения сигнал и бързата намеса на лекарите, кучето ще живее. Дори и най-малкото забавяне можеше да коства живота на Багира.

 

Полагаме непрекъснати грижи за кучето, предстои и операция на изкълчения крак. Досега лечението и операцията струват 1300лв., а предстоящата операция и следоперативното лечение ще струват още 700лв. Необходими са ни 2000лв., за да дадем на Багира шанс за нов живот и достойни старини!

 

Подкрепете ни като дарите чрез Платформата ТУК или вижте останалите начини ТУК© FOUR PAWS

FB2__958x1024_.jpg FB4.jpg FB3__885x1024_.jpg
печат