VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Мъркоран

2019-01-17

© FOUR PAWS

Изпратихме 2018 г. с един изключително тежък случай. Мъркоран беше докаран в клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ в изключително тежко състояние с премазани предна и задна десни лапи. Как е получена травмата можем само да гадаем, но опитът ни сочи, че е много вероятно това да е станало, докато котето се е криело на топло под капака двигателя на автомобил и когато колата е потеглила, лапите са били премазани от някой ремък.


При прегледа лекарите ни установиха, че липсва чувствителност и няма оросяване на тъканите, вследствие на което е настъпила некроза, която се разпространява в горната част на лапичките. Единственият вариант да се спаси животът на Мъркоран беше ампутация и на двете лапи. Но без лапи котето няма да може да ходи и да се обслужва и ще лежи само на една страна, което неминуемо ще доведе до нови рани, инфекции и смърт. Единственият шанс е да бъде поставена протеза на предната лапа на Мъркоран. Лекарите от Централна ветеринарна клиника се съгласиха да поемат случая, като прогнозата им е за успешно лечение и операция, след които Мъркоран ще може да се придвижва самостоятелно.


Мъркоран има невероятна воля за живот въпреки преживяното. Нека заедно да му помогнем да живее!

 

НОВИНИ ЗА МЪРКОРАН

 

 Д-р Златинов В ЦВК направи ампутацията и постави външни фиксатори, които да играят роля на патерички и на двете крачета. Мъркоран е на антибиотична терапия, чувства се добре и извършва всичките си физиологични нужди нормално. Жизнен е, гальовен, търси контакт с хората.

Котето трябва да продължи с приемането на антибиотик поне още няколко дни преди да му бъде извършена втората операция. Следете сайта за още новини!

 

Ако смятате, че можете да дарите това прекрасно коте с цялата си любов, моля попълнете анкетата по-долу!


Murkoran_web3.jpg Murkoran_web2.jpg Murkoran_web.jpg Murkoran_Web1.jpg

За да сме сигурни, че точно Вие сте човекът за животинче, което предлагаме за осиновяване, моля, попълнете анкетата. Полетата със знак * са задължителни.


печат