VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Помощ за Бостън

2020-01-10

© FOUR PAWS | Hristo Valdev

“Да обичаш Бостън” - Как един котарак получава втори шанс за живот, благодарение на екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ

 

Кръстен на един от най-старите и емблематични градове в САЩ, котаракът Бостън, също като името си, има забележителна история. Той постъпи при нас през октомври 2019г., с тежки наранявания и видими фрактури на двата задни крайника, като левият му крак бе почти напълно откъснат и се наложи да бъде ампутиран, а десният се нуждаеше от неотложна интервенция.

 

Първоначално котето бе доведено в една от партньорските ни клиники - Нова от хора, които са помогнали да бъде извадено от запаления мотор на кола. По време на прегледа там котето е било в шок от тежкото нараняване, довело до загуба на способността му да ходи. Направени са рентгенови снимки, на които се установява, че и десният крак е със сериозна фрактура и скъсани връзки, за което ще бъде необходима хирургическа намеса, освен медикаментозното лечение.

 © FOUR PAWS | Hristo Valdev

 

За щастие, екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ полага непрестанни усилия и грижи за младия котарак, за да може той да не загуби и двата си крака и да се движи отново. Скоро сложната операция на крайниците му е насрочена. Бостън постъпва в Централна ветеринарна клиника, където д-р Златинов извършва интервенция на двете задни крачета на пострадалото коте. Направена е мобилизираща превръзка и са поставени външни фиксатори от рингов тип, на които да може да стъпва.

 

Сега котаракът Бостън се възстановява под грижите на екипа ни в Банкя, където бързо се превърна в любимец на цялата клиника. От тук нататък му предстои контролна рентгенография, за да се провери зарастването на травмата, след което ще се прецени кога ще е най-подходящият момент за поставяне на протези на крайниците, за което ще имаме нужда от вашата помощ.

До момента за оперативна и антибиотична терапия, както и съпътстващите медикаменти са похарчени над 1500 лева, а цялото му лечението ще бъде още по-скъпо и продължително.

 

За да подкрепите Бостън и да помогнете за лечението му, можете да направите дарение през PayPal.


Или да подкрепите фондацията ни, чрез някоя от останалите дарителски опции.© FOUR PAWS | Hristo Valdev

Дари през Pay Pal


Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ ви благодари!


печат