VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Проектът на ЧЕТИРИ ЛАПИ за безплатна кастрация на бездомни котки продължава и през 2017 година

2017-02-01

2749 кастрирани котки на територията на цялата страна през изминалата 2016 година© FOUR PAWS | Marcel Fens

Преди 6 години международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира програма за безплатна кастрация на безстопанствени котки в сътрудничество с някои от най-големите ветеринарни клиники в София. С всяка изминала година проектът увеличава своята популярност, което съответно води до повече обработени бездомни и дворни котки. 


През 2016 година само по тази програма са кастрирани, ваксинирани срещу бяс и обезпаразитени 1178 котки в партньорските клиники като общият брой от началото на проекта през 2011 година е 6127, а ако към тях бъдат прибавени и кастрациите в клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Банкя, бройката нараства до 10 797. Благодарение на десетките доброволци, които залавят и транспортират скитащите котки в София е предотвратена появата на над четвърт милион нещастни и обречени на глад, мизерия и смърт скитащи животни. За да вземете участие в проекта, трябва да направите онлайн заявка. След попълване на заявката ще получите информация относно дните, в които можете да вземете своя талон от офиса ни на ул. Пиротска 8. След вземане на талона остава да запазите час като от 2015 година работим с 8 ветеринарни клиники и амбулатории от почти всички райони на столицата. 


Ако нямате тази възможност, но все пак искате да подпомогнете проекта ни, можете да направите дарение като в основанието за плащане посочите, че е за кастрация на бездомни котки в София. 


печат