VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Украйна


В Украйна има десетки хиляди бездомни кучета, живеещи по улиците. Те все още биват избивани - пребивани с пръчки, отравяни, изгаряни в мобилни крематории. По време на приготовленията за Европейското футболно първенство бяха публикувани ужасяващи снимки, които шокираха обществото в цяла Европа.

Огромният брой изоставени животни не може да бъде намален чрез подобни жестоки методи. Проучване, публикувано от Световната здравна организация (СЗО), заключва: "Никъде, където са били убивани кучета, независимо по какъв начин, не се наблюдава забележимо дългосрочно повлияване на броя на кучетата, живеещи там".© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Решението на ЧЕТИРИ ЛАПИ

Проектът Грижа за бездомните животни на ЧЕТИРИ ЛАПИ е доказана хуманна стратегия, която намалява страданието на безстопанствените животни. Един екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ може да кастрира няколкостотин животни на едно място в рамките на една седмица, което е по-евтино от убиването и изхвърлянето им.

След дълъг период на преговори, на 3 февруари 2012 г. ЧЕТИРИ ЛАПИ и украинският министър на екологията и природните ресурси, Микола Злочевски, подписаха споразумение за хуманно решаване на проблема с бездомните кучета. Микола Злочевски увери ЧЕТИРИ ЛАПИ в своята подкрепа. "Високата популация на бездомни кучета е голям проблем в Украйна. Очакваме с нетърпение да си сътрудничим с ЧЕТИРИ ЛАПИ", каза министърът.

Кастрационните проекти започнаха в началото на април. Мобилните ветеринарни клиники изминаха целия път от Виена до Киев. Те ще останат в Украйна поне до края на месец юли. За осъществяването на проекта работим с местни ветеринарни лекари, университети и международни експерти. Ще се проведе и обучение за местни ветеринарни лекари и гледачи на животни, за да може проектът да продължи и след нашето заминаване. Работим само с градове и райони, които са се съгласили да спрат масовото убиване.


печат