VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

ЧЕТИРИ ЛАПИ продължава инициативата за хуманно отношение към животните в Украйна

2013-04-08

Евпатория е следващият град, който провежда проект Грижа за бездомните животни

ЧЕТИРИ ЛАПИ продължава успешната си инициатива за хуманно отношение към животните в Украйна. След като ЧЕТИРИ ЛАПИ и кметството на Евпатория подписаха споразумение за сътрудничество, новият проект Грижа за бездомните животни бе стартиран в украинския град на 26 март 2013 г. и ще донесе надежда и спасение за хиляди безпризорни животни.


Програмата започна с информационна кампания по улиците на града. На последвалата пресконференция заместник-кметът Олександър Соколов заяви, че е много щастлив, че екипът е в неговия град, и приветства хуманното решение на проблема с бездомните животни в Евпатория. „Посетих екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Миколаев през 2012 г. и останах искрено впечатлен от работата им. В последствие ги поканих и в нашия град.“ Според Соколов градът очаква с нетърпение кампанията на ЧЕТИРИ ЛАПИ и се надява след време на приложи собствена такава.


Ръководителят на проекта, д-р Амир Халил, е доволен от топлото посрещане от страна на заместник-министъра и гражданите. „Много сме щастливи, че сме в Евпатория. През идните летни месеци много туристи ще посетят града и ще видят успеха ни. Евпатория повече няма да толерира избиване на кучета, а вместо това ще приложи нашата стратегия за ефективно, но хуманно решение чрез кастрация и лекуване на кучетата“.

 

Д-р Халил допълни, че е очарован от усилията и подкрепата на гражданите и местните власти. Той благодари и на ветеринарните клиники, които помогнаха за осъществяването на проекта.

 

Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ ще остане в Евпатория един месец. Д-р Халил се възползва от възможността да призове гражданите: „Присъединете се към екипа ни и водете бездомни животни в нашите мобилни клиники за кастрация и ваксинация против бяс!“

 

Проектът „Грижа за бездомните животни“ досега жъне големи успехи в Украйна – повече от 8,000 безстопанствени животни бяха кастрирани и ваксинирани в няколко града между март и декември 2012 г.


Спасяването на мечки също продължава

Освен проектът за бездомни животни, продължава и инициативата за спасяване на мечки. До момента ЧЕТИРИ ЛАПИ спаси 5 мечки в Украйна, които бяха гледани в плен и в ужасяващи условия. Историята на малкото мече Настя обиколи света: Настя беше брутално изтръгната от търговци на животни, а в последствие спасена и транспортирана в убежището за мечки Надия на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Житомир през 2012 г. Днес тя живее добре. „Настя вече е щастлива и здрава едногодишна мечка, а инстинктите ѝ стават все по-силни с всеки изминал ден. Тя дори си направи бърлога в заграждението, за да изкара студения период в нея, и наскоро излезе да посрещне пролетното време.“, завърши д-р Халил.

 

Инициативата на ЧЕТИРИ ЛАПИ за спасяване на мечки в плен няма да спре до тук. По оценка на правителството над 80 украински мечки живеят в неподходящи условия на плен.


печат