VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Безчинства на общински ловци на кучета в клиника на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Букурещ

2014-03-25

В петък, 21.03.2014 г. ловци на кучета от общинската фирма ASPA, която работи за намаляване на бездомните кучета в Букурещ, взеха по противозаконен и насилствен начин 18 кучета, лекувани от международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ. Те са разбили ключалката на клиниката в 6-и район в Букурещ, в която работи ЧЕТИРИ ЛАПИ и са унищожили клетките в постоперационното помещение. ЧЕТИРИ ЛАПИ остро осъжда противозаконната и жестока акция на ASPA, която е поръчата от управата на Букурещ.

Оставените на лечение животни са били заловени от общинските ловци по изключително брутален начин и откарани в общинския приют Брагадиру край Букурещ. Акцията е била насочена не само срещу ЧЕТИРИ ЛАПИ, но и срещу приюта, в който е клиниката. Още около 75 кучета са били извлечени от там от ловците. Според няколко очевидеца, поне четири кучета са умрели заради бруталните действия на ловците. Управата на общинския приют отказва да върне обратно кучетата в нарушение на разпоредбите на новия закон за бездомните кучета.

Според Габриел Паун, директор на кампаниите в ЧЕТИРИ ЛАПИ, няма обяснение за безмилостната акция на ASPA. "Тези кучета бяха спасени от нас от изключително тежки условия на живот и колегите ми ги върнаха обратно към живота. Те трябваше да бъдат осиновени, но вместо това ловците са убили някои от тях, други са били наранени. Ще направим всичко възможно да спасим онези, оцелели след вакханалията и се надяваме да намерим любящи стопани за тях."

Вижте видео

 

Последни новини, 25.03.2014: Вчера следобед управата на приюта Брагадиру край Букурещ върна на ЧЕТИРИ ЛАПИ 17 от 18-те кучета, откраднати и подложени на насилие от служители на ASPA. Пред приюта се бяха насъбрали членове на ЧЕТИРИ ЛАПИ и представители на медии, които в продължение на часове очакваха развръзката.

Кучетата са в шок, а по телата на някои личат следи от насилие. Липсва едно женско куче, чиято съдба остава неясна. Повечето от останалите кучета от приюта, в който се намира клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ, също бяха върнати. Вследствие на бруталните действия на ловците на ASPA са загинали 8 кучета.


печат