VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Съгласно решението на съда избиването на бездомни кучета в Румъния е незаконно – Букурещ пренебрегва решението

2014-06-25

ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава АСПА и всички общини да прекратят незабавно избиването на бездомни кучета.© FOUR PAWS

Решението на съда влезе в сила незабавно. От петък, 20-ти юни, Наредбата за прилагане на закона за избиване на безстопанствени кучета, срещу която международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ възрази, беше отменена.


АСПА продължава да убива бездомни кучета

Службата за надзор и защита на животните (АСПА), която е официално подчинена на кметството в Букурещ, продължава да убива бездомни кучета. Главният ръководител в АСПА, Ръзван Бънческу, заяви по време на пресконференция вчера, че АСПА ще продължи да убива докато съдът не оправдае решението си и призова правителството да обжалва. „На този етап дейностите на АСПА не са засегнати, и програмата за управление на безстопанствени животни ще продължи”, каза Бънческу. Също така, Банческу обясни, че по време на деветте месеца, през които законът за убиване беше в сила, АСПА е заловила 25,000 животни, от които около 10,000 са били убити.


ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава АСПА и всички общини незабавно да спрат избиването на бездомните кучета

 

„АСПА и всички общини трябва да действат според решението на съда”, казва Габриел Паун, директор кампании към ЧЕТИРИ ЛАПИ. „В противен случай това ще бъде прието като злоупотреба и всички замесени хора ще бъдат обект на криминални обвинения, за това че не са спазили решението на съда и незаконно за харчили парите на данъкоплатците.”


Правителството има опцията да обжалва решението на съда. Всяко обжалване ще бъде отнесено до Върховния съд.

„Всеки има право да обжалва, но това само ще отложи възможността да започнем конструктивна работа заедно”, наблегна Паун. „Смятам, че е по-рационално да започнем работа незабавно с правилните специалисти. Можем да преложим опита си като експерти и ресурси, ако изберат да преговаряме„


Дайте шанс за живот на бездомните кучета!

Единственият човек, който има силата да се справи с тази ситуация и да се спре закона за убиване е министър-председателят на Румъния Виктор Понта. ЧЕТИРИ ЛАПИ води кампании неуморно, за да се спре злоупотребата и избиването на бездомните кучета в страната. Призовете министър-председателя Виктор Понта да отмени закона, които позволява масовото избиване на безстопанствените кучета!

 

www.four-paws.org/nokilling


печат