VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Албания

2015-02-24

© FOUR PAWS

ЧЕТИРИ ЛАПИ в Албания

Като в много други държави в Югоизточна Европа, бездомните животни, особено кучета и котки, са нормална гледка в Албания. Столицата Тирана е първият град от страната, който е в сътрудничество с организация за защита на животните за контрол на населението на безстопанствените кучета по хуманен и продължителен начин. С опит в много други държави, които са изправени пред подобна ситуация, ЧЕТИРИ ЛАПИ предлага доказана стратегия, която е в помощ на животните, за да се предотвратят разпространението на болести и неконтролируемото размножаване на бездомните животни в глобален мащаб.© FOUR PAWS

Сътрудничество

Д-р Анка Томеску, главен ръководител на проект „Грижа за бездомните животни” в Румъния е изключително щастлива, че този важен проект ще бъде в сътрудничество с община Тирана. След официалното стартиране на проекта ЧЕТИРИ ЛАПИ са благодарни и на гражданите на Тирана, които показват голям интерес в намирането на решение на проблема с бездомните животни в Албания по хуманен начин.


Около 7,000 бездомни кучета в Тирана и околностите

Въпреки, че по закон кучетата в Албания трябва да бъдат регистрирани не съществуват сведения за официална бройка на бездомните кучета и котки. Само в Тирана и околностите има приблизително 7,000 безстопанствени кучета. Бяха намерени най-гъстно населените с бездомни животни места и ветеринарните лекари на ЧЕТИРИ ЛАПИ заедно с служители на местната община ще кастрират, ваксинират и регистрират бездомните кучета.

 

Не само живота на тези кучета ще бъде спасен, но те ще бъдат прегледани за наранявания и болести. Освен в Албания, ЧЕТИРИ ЛАПИ наскоро осъществи няколко проекта за бездомните животни в Румъния, България, Египет, Молдова, Украйна, Литва, Йордания, Словакия, Судан, Индия и Шри Ланка.


печат