VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Кучета за хората

2012-10-23

В повечето случаи бездомните кучета са най-подходящите приятели за човека. Те са чувствителни, надеждни и много енергични - качества, които ги правят подходящи за помощ при терапия, спасителни акции или всяка друга дейност в полза на обществото.© FOUR PAWS

Как работи проектът?


През 2004 г. ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира в Румъния проект, наречен "Кучета за хората", в който бивши бездомни животни се обучават от специалисти и се използват при терапия с хора или спасителни акции. Целта на проекта от една страна е да промени общественото мнение по отношение на уличните кучета, като докаже качествата им и им предложи нов живот, а от друга - да помага на деца с физически увреждания.

Кучетата, участващи в екипа, са подбрани изключително внимателно и за съвсем кратък период успешно преминават курс на обучение. Всички подбрани животни отговарят на международните критерии за кучета за терапия и преминават националните изпити за кучета - придружители.

През лятото на 2007 г. екипът на "Кучета за хората" решава да продължи проекта, като подбира ново поколение бездомни кучета, които да бъдат превърнати в работни кучета. 

 


печат