VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Лъки

2019-02-13

Лъки откри своите прекрасни хора

Не знаем кой е по-голям късметлия - Лъки или младата двойка, която го прие в живота си. Но знаем, че бе любов от пръв поглед! Лекуващите лекари от клиника Ита Вет с мъка се разделиха с този сладък глезан, но всички сме на мнение, че попадна при прекрасни хора. 

 

Желаем им щастливи моменти заедно!  © FOUR PAWS

Име: Лъки

Пол:  мъжки

Предполагаема възраст: 5-6 мес.

Характер: изключително гальовен, търпелив, спокоен, доверчив

Обезпаразитен, с чип, с паспорт, кастриран © FOUR PAWS | Hristo Vladev

2019_01_22_cat_Lucky_03.jpg 2019_01_22_cat_Lucky_02.jpg

Лъки извади късмет в борбата с котешката чума

Лъки е малък уличен котарак, който на крехка 5-месечна възраст се разболя от панлевкопения или както я наричат – котешката чума. Болестта е с изключително висока смъртност дори, когато се прилага лечение, а без такова 9 от 10 заразени котки умират. За това, когато се свързаха с нас, веднага приехме младия пациент и го пренасочихме към партньорите ни от ветеринарна клиника Ита Вет, където малкото юначе успя да се пребори за живота си. Вече е здрав и се чувства много добре, но поради спецификата на вируса, би могъл да зарази други котки, особено неваксинирани, така че в следващите месеци не бива да е в контакт с други представители на своя вид в името на тяхното здраве.

Лъки е готов да търси своите хора и дом. Момчето е изключително спокойно, търпеливо, невероятно гальовно и контактно. Гарантираме, че ще се влюбите от пръв поглед.

От особена важност е да се знае, че:

  • Панлевкопенията е абсолютно безопасна за хора и кучета.
  • Вече излекувано, котето не изисква никаква по-специална грижа или терапия.
  • Макар болестта да е преминала, известно време ще е вирусопреносител и трябва да бъде изолиран от други котки, за да не ги зарази.
  • Лъки е обезпаразитен и с паспорт. Предстои да бъде кастриран и ваксиниран.

 

Ако не можете да предложите дом на някое от животните, за които се грижим, но желаете да ни подкрепите, вижте начините тук.


печат