VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Макс

2020-03-09

© FOUR PAWS

Име: Макс

Пол: мъжки

Предполагаема възраст: 4-5 год.

Характер: дружелюбен, уравновесен, първоначално плах 

Размер: М / средно голямо куче

Кастриран, ваксиниран и обезпаразитен, с добри хигиенни навици© FOUR PAWS | Emiliya Konstantinova

За тези от вас, които следяха развитието на историята му и за тези, които не знаят, Макс постъпи на лечение при нас, след като беше зверски пребит от “стопанина си” в с. Тенево край Ямбол в началото на м. ноември 2019г. Вследствие на побоя Макс бе получил лошо счупване на раменната кост и на долната челюст. От екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ поехме лечението му, защото нямаше кой да се погрижи за него и имаше опасност дори да бъде евтаназиран.

 

В момента на случващото се, докато е понасял ударите, Макс е виел толкова силно от болка, че на място са се събрали съседи и веднага са извикали полиция. Извършителят, който впоследствие се оказа и криминално проявен, бе задържан за 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство.

 

По спешност през първия уикенд от лечението на Макс му бяха направени две операции в Централна ветеринарна клиника, както и пълни изследвания, от които стана ясно, че Макс има ерлихиоза и анаплазмоза - заболявания, които явно показват, че никога не е бил воден на преглед при ветеринарен лекар или дори обезпаразитяван. Незабавно бе предписано и медикаментозно лечение.

 © FOUR PAWS | Hristo Vladev

 

Няколко месеца усърдни грижи от ветеринарните ни лекари бяха необходими на момчето, за да се възстанови от операциите и продължителното лечение, и полека-лека да преживее и пребори стреса от случилото се.

 

Той се превърна в един от любимците на екипа в клиниката ни в Банкя, заради своя благ, добродушен характер и желание за живот. За наше щастие Макс се оказа истински боец, който вече гордо крачи из двора на клиниката!

 

Ако искате да станете неговото ново семейство и сте готови да го дарите с нов дом, грижи и обич, можете да попълните анкетата по-долу в профила му.

Можете също да помогнете на подобните случаи като Макс и на стотиците други пострадали животни, за чието лечение се грижим в клиниката ни в Банкя и в партньорските ни клиники. Ще бъдем безкрайно благодарни да ни подкрепите. Дари днес!

 

Насилието над животни е престъпление, което се наказва със затвор! Ако станете свидетели на такова, молим да подадете сигнал на 112, в най-близкото полицейско управление, или на дежурен районен прокурор!© FOUR PAWS | Hristo Vladev

печат