VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Нови заграждения в ЛАЙЪНСРОК: Възрастните лъвове Цезар и Кармен преместени в по-добър дом


Цезар и Кармен бяха първите лъвове, които ще спечелят от изграждането на нови сектори в южноафриканското убежище ЛАЙЪНСРОК.

Двете големи котки са прекарали по-голямата част от живота си в неподходящи условия за живот. 19-годишният Цезар бе спасен от затворена зоологическа градина в румънския град Текучи през 2009г., където живеел в бетонна клетка от 6 кв.м. Кармен е последният лъв, приютен от фалирал сафари-парк в Австрия и преместен в ЛАЪЙНСРОК в същата година като Цезар. Двата лъва живеят в едно заграждение от 2010г., но бяха предвидени за преместване в по-подходящ сектор предвид ограничената им подвижност с напредването на възрастта. В новия си дом Цезар и Кармен ще имат възможност да прекарат последните си години с достойнство.


Здравето и на двете животни се е подобрило значително след пристигането им. Отличните условия в ЛАЙЪНСРОК и самоотвержената работа на ветеринарните лекари и гледачите им дават нови сили. Цезар, който бе изгубил почти изцяло козината си, вече прилича на истински лъв, макар да е много по-дребен отколкото трябва поради дългите години на недохранване и недостатъчни грижи. Това се е отразило и на зъбите му, но като цяло сега е в добра форма. Кармен пристигна в много по-добро състояние от другаря си, но също трябваше да бъде упоена и лекувана. И двата лъва се бориха смело за живота си и бяха пуснати в новото им заграждение с отлични перспективи.


Басилея ще бъде преместена скоро

Напредъкът, постигнат с изграждането на новите сектори, означава и нови възможности да решим още сериозни случаи в Европа. Най-спешните от тях вече са задвижени и скоро ще бъдат преместени в ЛАЙЪНСРОК: Шест лъва ще потеглят към новия си живот в началото на юни. Сред тях са лъвицата Басилея, която е заключена в стая от 12 кв.м. в Румъния, и друга млада лъвица, която живее в кучешки приют в Санкт Петербург, след като била открита на улицата. Сред приоритетните лъвове е и млад мъжки, който води самотен живот в италиански зоопарк, след като спътницата му умира. Зоологическата градина, която не може да предложи подходящи условия, е решила да се откаже от отглеждането на големи котки. Последният им лъв скоро ще се завърне в истинския си дом.Басилея ще бъде преместена скоро


печат