VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Следващата спасителна мисия на ЧЕТИРИ ЛАПИ


© FOUR PAWS

Три лъва от Сърбия и два тигъра от Германия ще бъдат преместени в убежището за големи котки на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Южна Африка. Мисията е планувана за събота, 23 септември 2012.

 

Предстоят натоварени седмици с подготовка и плануване за екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ. Лъвовете от Източна Европа бяха транспортирани до литището във Франкфурт.


Три лъва от Сърбия

© FOUR PAWS

Групата от Сърбия се състои от 4 годишните Иван и Корнел и 3 годишната Лепа. През 2009 зоологическа градина в Белград ги е продала на частен собственик. Отглеждането на подобни животни в частни домове е незаконно в Сърбия от 2012 година насам. Също така начинът, по който са били отглеждани е представлявал риск за хората и животните са били конфискувани от сръбските представители на CITES (Конвенция за международна търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора). Като при много други подобни случаи това не е значело, че тежкото положение на котките е достигнало своя край. Не е било намерено подходящо място за живеене и адекватна грижа в нито един от съществуващите зоопаркове. За щастие сръбското правителство се обърна към ЧЕТИРИ ЛАПИ за помощ. Скоро Лепа, Иван и Корнел ще започнат нов живот. Но това не е единствен случай. Много лъвове в източна Европа се нуждаят от спешна помощ.


Дългата одисея на два тигъра

© FOUR PAWS

Женските тигри Наташа и Ганди са претърпяли още по-дълъг период изпълнен със страдание. След като са прекарали дълги години в цирк във Франция са били изоставени в празен камион. През 2005 година след като са били изоставени френското правителство е стигнало до решението да ги преспи. Били са спасени от фондацията на Бриджит Бардо, която от дълго време е партньор на ЧЕТИРИ ЛАПИ и Парка за танцуващи мечки в Белица. Малък зоопарк в северна Германия се е съгласил да приюти котките за една година. Собствениците на зоопарка не са можели да предложат повече, защото лиценза им е изтичал., но убежище в Рюселхайм е било следващият им временен дом. Когато управлението на приюта са разбрали за ЛАЙЪНСРОК са решили да разговарят с ЧЕТИРИ ЛАПИ, за да се осигури по-добър живот за тигриците. На Наташа и Ганди им предстоят много години пълноценен живот.


печат