VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Последно „Сбогом” на най-старите обитатели на ЛАЙЪНСРОКДнес е тъжен ден в ЛАЙЪНСРОК, защото трябваше да се сбогуваме с 20-годишния лъв Цезар, само три седмици след като почина спътничката му Кармен. И двата лъва изживяха спокойно последните си години в ЛАЙЪНСРОК след драматичното си спасяване от ЧЕТИРИ ЛАПИ. За жалост, поради напредналата им възраст и тежкото минало здравословното им състояние се влоши до степен, в която вече биха имали неприемливо качество на живот, затова с тъга осъзнахме, че им е дошло времето да ни напуснат.

Животът на Цезар е ярък лъч надежда за всички лъвове, които страдат в тесни и тъмни бетонни клетки, нежелани и забравени. Той беше издържал на тези условия в зоопарк в Румъния в продължение на 16 години, докато не беше спасен от ЧЕТИРИ ЛАПИ. Изумен отфакта, че е оцелял, екипът ни в Румъния се грижи за него, докато не беше в състояние да отлети за ЛАЙЪНСРОК. На 13 март 2009 г. той направи първите си стъпки в новия си дом, където щеше да живее като истински лъв. Въпреки че тялото му беше слабо и болно, Цезар показа силна воля и само за няколко седмици беше постигнал изумително подобрение. За първи път в живота си той можеше да върви по земята, да спи в легло от слама и да се пече на топлото африканско слънце заедно със своята спътничка, лъвицата Кармен.Когато спасяваме и освобождаваме животни от ужасяващи и жестоки условия, ние осъзнаваме, че поемаме дългосрочна отговорност да им предложим убежище и възможно най-добри грижи, за да могат да остареят с достойството и уважението, което заслужават. Тази отговорност обаче включва и съзнанието, че те няма да живеят вечно и когато времето им дойде, трябва и да умрат с достойнство.

Много хора не знаят за страданията на големите котки в плен по света, които се отглеждат в клетки и експлоатират за туризъм, лов и търговия с органи. Появяват се на бял свят и веднага изживяват     страха от раздялата с майка си; изживяват целия си живот в противоестествени условия, докато накрая не напуснат този свят от човешка ръка.

Историята на Цезар вече е била разказвана на хиляди посетители в ЛАЙЪНСРОК, които са се вдъхновявали от куража и силата на един лъв, чиито дух не може да бъде пречупен. Ние ще продължим да разказваме тази история в негова памет и да черпим от неговата непоколебимост. Ще вложим всичките си усилия да дарим надежда и живот и на други големи котки и да спрем насилието над величествения лъв.


печат