VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Нов живот за четири лъва и два тигъра

2013-04-22

За първи път ЧЕТИРИ ЛАПИ приютява цяло лъвско семейство с две малки в убежището за големи котки в Южна Африка, Лайънсрок. Заедно с два тигъра, четирите лъва бяха спасени от сигурна смърт, след като зоопаркът в румънския град Онещ беше затворен. След дългогодишно неправилно отглеждане и недохранване шестте котки бяха успешно транспортирани до Южна Африка. Всички те понесоха пътуването през Виена, Цюрих и Йоханесбург доста добре, а в момента са под наблюдението на опитния екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ. Те вече получават големи порции храна и отлична медицинска грижа и скоро ще могат пълноценно да се наслаждават на новия си живот в Лайънсрок.


Двата млади женски лъва бяха пуснати най-напред в зоната за адаптация. Хера без страх излезе от клетката за транспортиране и започна да търси родителите си, докато сестра й Сара остана вътре още известно време. Майка им, Сиба, и баща им, Тарзан, скоро ги последваха. Никой от тях не беше виждал среда без бетон или такова широко пространство. През идните седмици те ще имат време да проучат новия си дом и всичко, което може да им предложи, преди да бъдат преместени в по-голямо постоянно заграждение.Тигрите обичат да плуват

Двата тигъра, Томи и Рюа, са спътници отдавна и беше прекрасна гледка да ги видим как се събират отново. Те не изгубиха време и веднага проучиха терена си. Малко след освобождаването си вече плуваха в езерото, разхлаждаха се и се гмуркаха щастливо в новия си живот, в който няма да трябва да страдат. С трансфера на двете групи броят на тигрите в Лайънсрок стана 6, а на лъвовете – 83.


печат