VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Нов дом за спасените румънски тигри

2013-08-06

Лъскава козина и покачване на теглото: ЧЕТИРИ ЛАПИ съобщава за изумителното физическо възстановява на котките

Томи и Рива, двата тигъра, спасени от международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ по-рано тази година, бяха пуснати в ново загражение, пригодено за нуждите им, в убежището за големи котки ЛАЙЪНСРОК.

 

Двойката живееше в порутения зоопарк Онещи в Румъния, където беше отглеждана в тясна клетка с бетонен под. При пристигането си в ЛАЙЪНСРОК те бяга кльощави и рошави. Бяха пуснати в зоната за адаптация на тигри и видимо се зарадваха да се видят отново след дългото пътуване. Само три месеца след адаптационния период те вече са преместени в зона от повече от 1 хектар. „Тигрите имат видимо и изумително физическо подобрение. Козината им блести, наддали са килограми. В новото си заграждение те ще имат възможност за още повече физическа активност”, каза Хилдегард Пиркер, оглавяваща отдел Грижа за животните в ЛАЙЪНСРОК.© FOUR PAWS | Hildegard Pirker

Рива беше първата, която проучи новата си среда, последвана от Томи. Първо се редуваха, връщайки се в познатата зона за адаптация, но после започнаха да се отдалечават все повече, докато разгледат всички удобства на заграждението. Големи дънери, навес, голям воден басейн и пещера създават идеалния хабитат. Рива влезе в гъстия храсталак, където очевидно й харесваше да се бута в клоните.

 

Накрая откриха водата и Томи, който е известен със своя афинитет към този елемент, веднага се топна вътре. След 2 часа на проучване  двамата си легнаха на тревата, за да се попекат на късното следобедно слънце. „Като гледаш как се радват на новата среда, разбираш, че усилията са си заслужавали. Екипът работи неуморно, за да им осигури красив хабитат, създаден за тигри”, завършва Пиркер.

 

От 2007 г. насам ЧЕТИРИ ЛАПИ е настанил 90 лъва и тигъра в ЛАЙЪНСРОК, предимно от Европа, но и от Южна Африка, Конго и Азия (Йордания). Големите котки живеят в хармония, а за специалните им нужди се грижат екипи от специалисти на ЧЕТИРИ ЛАПИ.


печат