VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Шест лъва ще започнат нов живот в ЛАЙЪНСРОК

2014-07-02

2014-07-03 следобед - Лъвовете вече са в новия им дом

Ранният следобед спасените лъвове, които преди са живели в зоологически градини или циркове, бяха пуснати в новия им дом, подходящ за вида им в убежището за големи котки на ЧЕТИРИ ЛАПИ „ЛАЙЪНСРОК” в Южна Африка.


Понякога един поглед може да каже много повече, отколкото хиляда думи.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Шестте лъва Джипси, Симба, Нова, Нейда, Преган и Конго ще останат в убежището за големи котки на ЧЕТИРИ ЛАПИ „ЛАЙЪНСРОК” до края на живота си.


Конго бавно, но смело прави първите си стъпки в новия дом.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

През 2006 година ЧЕТИРИ ЛАПИ реши да вземе вече съществуващия парк „ЛАЙЪНСРОК” в Република Южна Африка. Огромни промени в структурата трябваше да бъдат направени, за да покрие стандарта за качество на ЧЕТИРИ ЛАПИ. Днес „ЛАЙЪНСРОК” е постоянен дом за спасени големи котки. Всяко животно живее в огромни пространства, в които има свобода на движение.


Огромен скок в един живот подходящ за лъвове.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Въпреки дългото пътешествие до Южна Африка лъвовете бяха в добро физическо състояние, когато пристигнаха в „ЛАЙЪНСРОК”. Екипите на ЧЕТИРИ ЛАПИ и на „ЛАЙЪНСРОК” чакаха с нетърпение новопристигналите и не можеха да устоят да уловят с камерите си този момент и да го превърнат във вечен.


Новите звезди на "ЛАЙЪНСРОК" притигнаха.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Основателят на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ Хелмут Дунглер не изпусна възможността да пътува до Южна Африка, за да посрещне шестте лъва в новия им дом.


Основателят на ЧЕТИРИ ЛАПИ Хелмут Дунглер наблюдава първите стъпки на Конго отблизо.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

След като направиха няколко крачки в новия си дом, ясно можеше да се види, че те се чувстват много добре.


След дългия полет малко упражнения се отразяват много добре.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

2014-07-03 - лъвовете пристигнаха благополучно в Южна Африка

 

Вчера вечерта лъвовете пристигнаха благополучно на международното летище в Йоханесбург, Южна Африка. Въпреки дългото и изтощително пътуване, големите котки са в добро физическо състояние. Те продължиха пътуването си към убежището за големи котки „ЛАЙЪНСРОК”, където ще бъдат пуснати днес. След това Симба, Джипси, Нейда, Нора, Преган и Конго ще могат да започнат новия си живот в убежището, където ще останат до края на живота си в безопасност и в натурални условия, без решетки под синьото небе.


2014-07-02 - Шест лъва на път към ЛАЙЪНСРОК

 

Миналата година международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ се отзова в помощ на холандския спасителен център за големи котки FELIDA. Базата беше прекалено малка за големите котки, които живеят там и условията на живот не отговаряха напълно на нуждите на животните. С помощта на дарителите ни, условията за живот на животните бяха не само значително подобрени, а и шест големи котки ще могат да бъдат преместени в убежището за големи котки в Южна Африка на ЧЕТИРИ ЛАПИ „ЛАЙЪНСРОК”.


Изглежда, че Конго вече чака да започне новия си живот в Южна Африка.
© FOUR PAWS | Karen Jansen

Отпътуване към нов живот

Преместването не е съвсем лесно.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Скоро Симба, Джипси, Конго, Нейда, Нора и Преган ще могат да започнат новия си живот в ЛАЙЪНСРОК. Всички те са спасени от зоологически градини или циркове и за първи път ще разберат какво представлява пълноценния живот на един лъв.


Полет към Йоханесбург

Ранен полет към Йоханенсбург
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Нашите 6 големи котки Симба, Джипси, Конго, Нейда, Нова и Преган започнаха своето пътуване от FELIDA до Южна Африка вчера вечерта. След последните прегледи от ветеринарните лекари, които установиха, че са в добро физическо състояние, лъвовете потеглиха от летище Схипхол към Йоханесбург, където са очаквани днес вечерта.


ЛАЙЪНСРОК – постоянен дом за големи котки

След обстойно проучване в различни държави, екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ реши да вземе вече съществуващ парк в Република Южна Африка за да бъде превърнат в убежище за големи котки. ЛАЙЪНСРОК, кръстен на внушителните образувания от камъни в центъра на парка, е дом на повече от 90 големи котки от цял свят, които живеят в огромни пространства. Сега, екипите на ЧЕТИРИ ЛАПИ и на ЛАЙЪНСРОК чакат с нетърпение пристигането на още шест лъва, на които ще им бъде осигурен постоянен дом без страх и мъчение в убежището на ЧЕТИРИ ЛАПИ ЛАЙЪНСРОК.


Убежището за големи котки ЛАЙЪНСРОК в Южна Африка
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

печат