VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

В траур за Харун

2014-08-29

© FOUR PAWS | Mihai Vasile

За нещастие тигърът Харун, спасен от ЧЕТИРИ ЛАПИ и доведен в Убежището за големи котки "Лайънсрок",  му оставаше по-малко от година живот. След като ветеринарни лекари откриха бучка в областта на устата му, той беше прегледан обстойно. Оказа се, че страда от злокачествен тумор, който вече беше започнал да засяга дробовете на тигъра.


Пътят на Харун до "Лайънсрок"

© FOUR PAWS | Mihai Vasile

След дълги години страдание, през септември 2014 животът на Харун се промени изцяло: заедно с тигрицата Лина и още две големи котки, той беше доведен от занемарена зоологическа градина в Румъния в Убежището за големи котки „Лайънсрок”. Малките, тъмни клетки и бетонните подове останаха лош спомен от миналото. За първи път в живота на Харун той можеше да усети допира на меката трева под лапите си и да се наслаждава на голямото пространство, в което живееше. Огромните заграждения в Лайънсрок обхващат минимум 10 000 квадратни метра и са 250 пъти по-големи от малката клетка, в която Харун е живял преди. Двата тигъра бързо привикнаха към новия си дом.© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Трудно решение

Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ в „Лайънсрок” се грижеше с любов за Харун през последните седмици от живота му и направи всичко по силите си тигърът да се чувства добре и щастлив. За нещастие, заради бързото разпространение на тумора, терапия щеше да бъде безполезна. Накрая той се хранеше само, ако преди това е получил обезболяващи медикаменти. За да се избегне ненужното страдание и болки, Харун беше приспан.


печат