VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Последните български циркови лъвове по пътя към свободата

2015-07-16

© Христо Владев / ЧЕТИРИ ЛАПИ

В съвместна акция ЧЕТИРИ ЛАПИ България и Born Free транспортираха два бивши български циркови лъва до временния им дом. Екип от опитни ветеринарни лекари и гледачи на животни придружиха животните, за да гарантират безопасното им преместване.

 

7-годишните Жора и Блек не са били използвани в представления от началото на 2015 г., откакто в България е в сила пълна забрана за използване на диви бозайници в цирка. Тези красиви животни прекараха последните няколко месеца в транспортно ремарке в имот на собственика им, в близост до София, докато властите и организациите за защита на животните успеят да намерят решение за тях. Там те съжителстваха с тигрицата Варвара, която предстои да бъде преместена от ЧЕТИРИ ЛАПИ в спасителен център в Германия.

 

Собствениците на животните оказаха пълно съдействие при преместването на оформянето на документите. Крайната дестинация на двата лъва е спасителният център Шамвари в Южна Африка, който се стопанисва от Born Free. Там те ще имат на разположение обширна площ в естествена среда, в която ще могат да живеят достоен и пълноценен живот.


IMG_6936_small.jpg IMG_6890_small.jpg IMG_6980_small.jpg IMG_6995_small.jpg
печат