VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Световен ден на лъва

2016-08-10

© FOUR PAWS

Днес, по време на Световния ден на лъва, светът се фокусира върху тези същества в цялата им красота и величие. Въпреки това, както при много други видове, лъвовете са в огромна опасност, защото броят им намалява с всеки изминал ден.

 

Налице е спешна и безпрецедентна нужда да се издигне статута им на защита и да се ограничи търговията и свързаните с нея дейности, които толкова ясно застрашават тяхното оцеляване. ЧЕТИРИ ЛАПИ  се бори за прекратяване на експлоатиращата търговията с големи котки.


Популацията на лъвовете в Африка е намаляла с около 43% през последните 21 години според Международния съюз за защита на природата (IUCN). Около 20,000 лъвове са останали в дивата природа. В 26 африкански страни са изчезнали и в 90% от териториите, в които са живеели вече не се забелязват. Субсахарска Африка се развива и разширява с бързи темпове, което унищожава местообитанията на лъвовете.


Въпреки че Южна Африка е домакин на 17-ото заседание на Конференцията на страните по Конвенция за международна търговия със застрешени видове от дивата фауна и флора CITES (COP17) в Йоханесбург, Южна Африка по-късно тази година, страната остава привърженик на отглеждането на лъвове за разплод за търговска печалба. В момента има повече лъвове отглеждани за ловни цели, отколкото в дивата природа. Нито едно от тези животните, отглеждани в заграждения, не може да бъде върнато в дивата природа, тъй като те често са питомни. Предложение за преместване на лъвовете от Приложение II към Приложение I е предадено на CITES от Чад, Кот д'Ивоар, Габон, Гвинея, Мали, Мавритания, Нигер, Нигерия и Того, докато южните африкански страни твърдят, че няма спад в броя им и искат да бъдат в състояние да продължат търговията.


ЧЕТИРИ ЛАПИ вярват, че всички лъвове трябва да бъдат добавени към Приложение I, за да се предпази вида им. Други решения оставят вратата отворена за бракониери и контрабандисти.


Експертите твърдят, че с това темпо лъвовете ще изчезнат като вид в дивата природа до 2050 г. Това не трябва да бъде допуснато да се случи. ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава всички правителства да гарантират, че лъвът ще получи защитата и уважението необходими, за да се запази техния вид и полагащата им се титла като Цар на животните.

 

Подпишете нашата петиция: www.realtrophy.org

 


печат