VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Ден 1: Спасителният екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ пристига във Филипините

2013-11-26

Две седмици след опустошителния тайфун „Хайян“ във Филипините хиляди хора все още се борят за оцеляване. Мащабът на унищоженията е огромен. Хиляди селскостопански животни, които са прехраната на голяма част от тези хора, също са засегнати.В понеделник вечерта спасителен екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ пристигна в Манила, за да окаже спешна помощ. Ръководителят на проекта д-р Амир Халил и неговият ветеринарен екип искаха да оценят ситуацията възможно най-бързо и да обсъдят с властите къде е нужна помощ най-много.

 

Първите доклади само часове след пристигането им в Манила са шокиращи. Много райони не могат да бъдат достигнати от спасителните екипи, виждат се човешки и животински трупове.

 

Съдбата на хората и животните е тясно свързана: особено между селскостопанските животни и провинциалното население. Много от селскостопанските животни във Филипините се отглеждат в малки ферми. Те се състоят основно от добитък, бизони, прасета, кози, пилета и патици. Много ферми са унищожени от тайфуна.

 

„Съществува риск от заразни болести и зооноза, които могат да бъдат прехвърлени от животни на хора“, обяснява д-р Амир Халил. Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ бърза да стартира най-важните стъпки към спасяването на възможно най-много селскостопански животни, което е в помощ и на хората. „Планът ни е първо да лекуваме ранените животни и да ваксинираме колкото можем повече“, продължава д-р Халил. „Искаме и да помогнем на фермерите в ремонтирането на фермите им, като възобновим водоснобдяването, поправим бараките и им осигурим достатъчно храна“.

 

Спасителният екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ е подготвен да помага и на други животни в нужда – било то домашни, бездомни или такива в зоопаркове.


печат