VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Ден 3: Разделяме се в два екипа

2013-11-28

Един екип се отправя към общините Корон и Бусуанга. И двата района са сериозно засегнати; къщите са порутени или напълно срутени, много от тях са без покрив, има прекършени дървета навсякъде. Когато говорим с местните, всички реагират положително на мисията ни – особено що се отнася до т. нар. „дворни животни“ (селскостопански животни, отглеждани от местните), тъй като много от хората не могат да задоволят основните си потребности, камо ли да нахранят животните.© FOUR PAWS

Вторият екип, по молба на местните власти, ще инспектира ситуацията в резервата Калауит, който е силно ударен от тайфуна, но все още никой не е оказал помощ на животните в него. Вероятно е бил красиво място преди тайфуна, а сега островът е почти унищожен. Има стотици животни, включително зебри, жирафи, сърни и добитък, част от които са ранени и напълно объркани насред хаоса.

 

Разстоянията са огромни, а инфраструктурата е сериозно засегната, което затруднява изпращането на снимки. Електричество често няма и това е голяма логистична пречка за оказването на първа помощ. След като обсъдихме наблюденията си с местните обаче, развихме план за първи действия, за да започнем да подобряваме ситуацията за животните и хората в района.


печат