VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Сърбия и Босна и Херцеговина

2014-05-23

2014-06-10 – 150 тона храна за животни пострадали от наводненията в Сърбия и Босна и Херцеговина

 

Спасителният екип на международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ беше в Сърбия в продължение на три седмици като успя да помогне на стотици животни, пострадали от наводненията и да се бори срещу разпространението на болести. До този момент екипът ни е осигурил повече от 150 тона храна за около 50 000 животни. Опитният екип от ветеринарни лекари лекува селскостопански и домашни животни в мобилната клиника, както и на място в наводнените сгради.


Повече от 150 тона храна беше раздадена в Сърбия и Босна.
© FOUR PAWS | Yavor Gechev

Безброй лични истории

Много хора е трябвало да напуснат домовете си незабавно, когато наводненията са започнали и да оставят домашните си любимци. Едно от тези оставени животни е кучето Флеки. Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ го намери на първия етаж в една къща в Обреновац. Ветеринарните лекари се погрижиха за изнемощелия и уплашен Джак Ръсел териер и споделиха негова снимка във Фейсбук. Не отне много време неговата стопанка Даниела да бъде намерена. Тя може да е загубила цялото си имущество, но нейното семейство, включително Флеки, са оцелели. „Толкова бях уплашена за моя Флеки, и съм изключително щастлива, че отново е при мен. Искам да благодаря на всички, които помогнаха моето куче да бъде намерено!”


Даниела е щастлива, че Флеки отново е при нея.
© FOUR PAWS | Elisabeth Blum

Уверени в бъдещето

Безброй селскостопански животни са пострадали от опустошителните наводнения. Животновъдът Миленко Гребик притежава ферма близо до Ямена, която е била наводнена и недостижима повече от 2 седмици. „За щастие успях да пренеса всички овце, прасета и кучета на безопасно място точно на време, но храната за кучета бързо свърши и някои от животните се разболяха. ЧЕТИРИ ЛАПИ бяха първите, които ни помогнаха. Нахраниха всички наши животни и им осигуриха лекарска помощ. Много сме им благодарни!”


Миленко Гребик отново вижда сигурност в бъдещето.
© FOUR PAWS | Yavor Gechev

Кметът на Биелина беше впечатлен от оборудването в мобилната ни клиника.
© FOUR PAWS | Yavor Gechev

Активни и в Босна и Херцеговина

От последната неделя, ЧЕТИРИ ЛАПИ се намира в Биелина (Босна и Херцеговина). Местният кмет е поискал помощ от екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ. Утре международният екип ще напусне зоната в бедствие. „Водата се оттегля и хората постепенно се завръщат по домовете си, но все още има много работа”, казва д-р Амир Халил, които е главният координатор в Сърбия. „Ще продължим да изпращаме храна и лекарства до засегнатите райони. Местните власти ще продължат работата.”


Дългогодишен опит в спасителните мисии

ЧЕТИРИ ЛАПИ разполага с дългогодишен опит в спасителни мисии и вече има нужните умения да осигури помощ за животните в световен мащаб. „Работата по време на бедствия представлява много повече от това да се спасят селскостопанските животни, които са прехраната на животновъдите. Психологическата страна е също много важна. Когато наводненията са започнали, много хора са били принудени да оставят животните си и това им тежи много. Фактът, че ЧЕТИРИ ЛАПИ се грижи за животните в евакуационната зона им дава надежда и повече сигурност. В някои случаи сме успявали да съберем собствениците с техните животни и това е представлявал момент на щастие за всички нас по време на тези трудни времена”, д-р Халил обобщава.


2014-06-06 до 06-08 – Транспорт с храна на път към Босна и Херцеговина

 

С незабавни резултати спасителният екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ изпраща транспорт с храна за Босна и Херцеговина. В района на Биелина 70% от близо 50,000 хектара обработваема земя е била наводнена и повече от 205.000 тона храна за селскостопански животни е унищожена. Животновъдите, които са били засегнати от наводненията са в спешна нужда от 50 тона храна ежедневно. Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ ще започне незабавното доставяне, за да успее да осигури дневните нужди на пострадалите.


50 тона храна за селскостопански и домашни животни е нужна в засегнатия район в Биелена.
© FOUR PAWS

Животни под лекарски грижи

Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ е загрижен за здравното състояние на животните в Босна и Херцеговина. Много от тях страдат от стомашни вируси, дихателни болести и наранявания. Ветеринарните лекари на ЧЕТИРИ ЛАПИ заедно с местните лекари са на терана, за да лекуват животните в нужда.


2014-06-05 - 25 тона храна на границите на трите балкански страни

 

 

Малкият град Ямена, който е в близост до Босна и Херцеговина и Хърватия, също е силно засегнат и две седмици след наводненията все още е ограничена зона като достъп се получава само чрез упълномощаване. Вчера, спасителният екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ превози близо 25 тона храна за селскостопански и домашни животни в ограничената зона. Днес започна разпределянето на храна на фермери и семейства с животни в нужда. В следствие от близостта до границите на Хърватия и Босна и Херцеговина, очакваме транснационални превози на храна от Хърватия и Босна и Херцеговина. По-голямата част от спасените селскостопански и домашни животни са временно приютени в близкия град Шид.


100 тона храна беше раздадена от екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ през последните две седмици.
© FOUR PAWS

На терена

През последните две седмици, ЧЕТИРИ ЛАПИ успя да осигури на животните в Сърбия почти 100 тона храна. Спасителният ни екип беше на терена през цялото време като спасяваше безпомощни, изгубени, бездомни, наранени, болни и без запаси с вода и храна селскостопански и домашни животни. Безброй домове и ферми са необитаеми и много семейства няма да могат да се върнат в тях. И поради тази причина много животни не само са изгубили домовете си, но и техните доверени семейства. Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ ще помогне на изоставените животни и ще им осигури храна и медицинска помощ. Много от тях  са останали без храна дълго време и страдат от заразни вируси на стомаха и паразити, заради замърсената вода. Нашите ветеринарни лекари остават на разположение, за да се погрижат за тях без отлагане.© FOUR PAWS

Обратно при щастливия собственик

С подкрепата на доброволци от Сърбия и благодарение на номерата на микрочиповете успяхме да намерим собствениците на голяма част от спасените животни. Въпреки, че това се се случва ежедневно, всеки път когато успеем да върнем животно на собственика му представлява много трогателен момент за нас. Вчера бяхме много щастливи, защото събрахме едно черно-бяло куче, което спасихме, с неговия съкрушен собственик.

 

 

Успешно премахване на тумор

Вчера ветеринарните лекари на ЧЕТИРИ ЛАПИ, които са в Обреновац осигуриха медицинска помощ за повече от 110 животни, което представляваше голям стрес за тях. Освен рутинните процедури срещу стомашни вируси и паразити, се проведе и една изключително тежка операция в нашата мобилна клиника. Тумор с големината на юмрук беше отстранен успешно от куче. Операцията мина много добре и пациентът се възстановява бързо и гладко, предвид обстоятелствата. В следващите няколко дни той ще остане в нашата логистична база в Звечка и ще бъде наблюдаван от ветеринарните ни лекари.


2014-06-03 - Хранителни припаси за Боснa и Хърватия

 

В момента услията ни са насочени към лечението на безброй животни, които страдат от тежки стомашни вируси и паразити. Всеки ден, повече от 50 животни получават медицинска помощ в мобилната ни ветеринарна клиника. Днес беше извършена една значително тежка операция за премахване на тумор. Животните, които не могат да бъдат доведени до клиниката ветеринарните ни лекари лекуват на място.


Някои животни са спасени от покриви и балкони и са в спешна нужда от помощ.
© FOUR PAWS | Elisabeth Blum

Транспорт с храна за Босна и Херцеговина и Хърватия

Днес получихме повече от 20 тона храна за селскостопански животни и повече от 5 тона кучешка и котешка крана, която беше разпределена между хората. Мисията продължава през следващата седмица в Босна и Херцеговина, в околностите на град Биелина. Там, освен десетките загинали животни, наводненията са унищожили и по-голямата част от посевите в засегнатите райони, което прави изхранването на селскостопанските животни в малките ферми почти непосилно.


2014-05-29 - Жителите на Обреновац все още без питейна вода

 

Жителите на Обреновац вече имат свободен достъп. Градът отново е пълен с хора, които са се завърнали по домовете си, за да пресметнат загубите и да започнат разчистване на унищоженото от потопите имущество. Електричеството и канализацията работят, но все още няма вода в региона на Обреновац. Много семейства не могат да се върнат по домовете си, защото нанесените щети са огромни. Изоставените животни ще изгубят не само домовете, а и семействата си. Екипът ни полaга услия да намери нови домове за тях.© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Най-вече селскостопанските животни страдат от стомашни вируси и трябва да бъдат лекувани незабавно.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Опасността от епидемии остава висока

Все още има райони, които са под вода близо две седмици след поройните дъждове. Междувременно опасността от епидемии остава висока във всички засегнати райони. Спасителният екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ все още е нужен, за да осигури медицинска помощ на животните в нужда. Много от тях страдат от тежки стомашни вируси причинени от замърсената вода.


Дългогодишен опит в спасителни мисии

„Спасете животно - помогнете на човек” – това е мотото на ЧЕТИРИ ЛАПИ по време на спасителните мисии. Във всяка една от тези мисии, приоритет ни е да се погрижим за селскостопанските животни и да предотвратим разпространението на болести.


Себастиян с едно от спасените кучета
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

2014-05-28 - Член на екипа разказва за преживяванията си

 

Много хора пострадали от големите наводнения на Балканите е трябвало да оставят домашните си животни, за да се спасят. Себастиян Ягшитц, който беше част от спасителния екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ разказва за преживяванията си:

 

"Хората е трябвало да напуснат апартаментите и къщите си много бързо, някои са успели да оставят храна за животните си, а други е трябвало да тръгнат незабавно. Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ правеше ежедневни пътувания с гумените лодки, за да спасява изоставените животни. Понякога получавахме информация за местоположението на животните или собствениците им се обръщаха с молба към нас да ги спасим, но обикновенно нямахме никаква информация и успявахме да намерим животните, благодарение на тяхното лаене или виене. Някои от спасителните ни мисии представляваха големи предизвикателста. Често трябваше да се катерим по къщите и да влизаме през прозорци или балкони. Повечето животни, които намирахме бяха много уплашени и трепереха, харнехме ги и им давахме вода. След това следваше задачата да намерим стопаните им. Най-запомнящите се моменти бяха, когато успявахме във всичките си начинания, тогава виждахме колко са важни животните за хората и какви късметлии са да се съберат със любимците си, като се има предвид обстоятелствата.”


2014-05-27 - Клиниката продължава да работи на пълни обороти

 

Опасността от зарази е много висока заради високите температури и огромния брой удавени животни. Опитният екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ беше помолен от сръбското правителство за екпертиза, отнасяща се до превенция на разпространението на болести.


Операции могат да бъдат извършвани и в мобилната ни клиника.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Работата в мобилната ни клиника в Звечка не спира. Ветеринарните лекари са заети с осигуряването на лекарства за ранени или болни животни, ваксиниране срещу бяс, или обезпаразитяване. Пострадалите хора от ударната водна вълна идват от далече за преглед на селскостопанските и домашните им животни от ветеринарните ни лекари.

 

За тази животни, които не могат да бъдат взети в клиниката ни, спасителният екип осигурява храна и вода. Много от животните страдат от тежки стомашни вируси, защото пият от замърсената вода. Това състояние трябва да бъде лекувано незабавно, за да не се появят други инфекции.


2014-05-26 - Помощта ни е нужна

 

ЧЕТИРИ ЛАПИ все още е единствената организация за защита на животните, която работи в ограничените райони. Безброй ферми остават наводнени и много от собствениците не им е позволено да влизат във фермите или домовете си. През последните няколко дни научихме, че засегнатите от наводнението хора не са имали възможността да оставят храна и вода за животните, защото е трябвало много бързо да напуснат домовете си. Затова нашата помощ е спешно нужна.


Ветеринарните лекари на ЧЕТИРИ ЛАПИ се грижат за изтощени крави в една от фермите в Обреновац
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Това теле и неговата майка бяха късметлии. Екипът ни осигури храна за тях.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Вчера посетихме голяма ферма, в която няколко животни са изгубили живота си. Тези, които са успели да оцелеят са били оставени без питейна вода и храна. Осигурихме им храна и лекарства и ще се грижим за тях през следващите няколко дни.

 

20 тона хранителни припаси за животните в нужда

Днес получиме още 20 тона храна за селскостопански и домашни животни. Ще раздадем храната на хора, които имат животни, които се нуждаят от нея. Полуихме дарение от 1,2 тона храна за кучета и котки от факултета по ветеринарна медицина в университета в Белград. Дарението включваше и ваксини против бяс, които ще използваме в мобилната ни клиника. Продължаваме да се грижим за пострадалите от наводненията животни в мобилната ни клиника.


Спасете животно – помогнете на човек

„Спасете животно - помогнете на човек” – това е мотото на ЧЕТИРИ ЛАПИ по време на спасителните мисии. Във всяка една от тези мисии, приоритет ни е да се погрижим за селскостопанските животни и да предотвратим разпространението на болести.


2014-05-25 - 20 тона допълнително храна за животните в нужда

 

По-рано днес тълпа от хора вече нетърпеливо чакаше нашият екип за провизии за техните животни. Полицията трябваше да се намеси, за да регулира достъпа до офиса, защото хората бяха повече от очакваното.Доброволците от Сърбия ни помагат в процеса на общуване.

 

Сръбските военни се съгласиха да ни съдействат през следващите няколко дни с разтоварването и разпределянето на храна , защото нашата помощ е спешно нужна от много фермери, които разчитат на храната ни. Вчера специалистите ни по логистика бяха главно заети с разтоварването на 20 тона храна и разпределянето й между фермерите. Повече от 400 са се регистрирали, за да вземат храна за страдащите животни.


Всеки ден раздаваме повече от 20 тона храна за животни.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Вчера екипът беше дежурен през целия ден, а днес храна и медицинска помощ на селскостопанските и домашни животни се осигурява със спасителните ни лодки.

 

Работата е физически и емоционално много трудна за нас. Но с всяко животно, което успеем да спасим събираме нови сили за по-трудните дни, които предстоят на Балканите.


2014-05-24 - Помощта ни се приема много добре

 

Както се очакваше, от вчера насам не спират да прииждат хора при нас, засегнати от наводненията. Само днес бяха раздадени 25 тона храна за животните в опасност, които се намират в ограничените райони. Един фермер, който дойде при нас беше отчаян: има повече от 1,500 пилета в хамбара си, които спешно се нуждаят от храна.© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Все още спасяваме животни от къщи, покриви и балкони.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Животните са важна част от семействата на хората

През последните няколко дни екипът ни успя да разбере колко важни са животните за някои хора тук. За много от тях те са нещо повече от източник на пари. Те са част от семейството им.

 

Очаквайте допълнителна иформация!


2014-05-23 - "ЧЕТИРИ ЛАПИ" връщат спасените кучета на собствениците им

 

Денят ни започна успешно. Успяхме да спасим няколко кучета от забранената и все още наводнена зона и да ги прегледаме. Заради случилото им се нещастие, животните са много уплашени, някои от тях травмирани и изтощени от глад. Въпреки тези обстоятелства кучетата са сравнително добре и са върнати на собствениците им. Това са много специални моменти за нашия екип. Моментите, в които хората успяват отново да прегърнат домашните си любимци. Това ни мотивира да продължаваме да се борим в помощ на беззащитните животни и да помагаме на техните собственици.


Животните разбират, когато им се помага. Това куче беше спасено от къща.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Повече от 300 регистрации за един ден

Само за един ден 300 от засегнатите граждани в региона дойдоха в нашата логистична база в Звечка за храна за животните си. Вчера раздадохме 40 м3 храна на нуждаещите се, а днес осигурихме 5000 допълнителни бала сено.

 

Ще ви държим в течение!


2014-05-22 - Спасителният екип на "ЧЕТИРИ ЛАПИ" в Звечка

 

От вчера насам екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ, заедно с двама служители от местното Министерство на Земеделието и доброволци от Сърбия, са в района на Обреновац, най-засегнатото място от наводненията. В местност Звечка, само на 4 км. от Обреновац, сме създали логистичен център с мобилна клиника, с която бързо да се осигурява медицинска помощ за наранените животни.


Гумените лодки, понякога, са единствения начин да стигнем до наводнените райони.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

По-малки екипи за по-ефикасна работа

За по-ефикасна работа екипът ни е разделен на четири по малки. Първият е в мобилната клиника като осигурява медицинска помощ за спасените селскостопански и домашни животни.  Два екипа евакуират и спасяват тези. които са изпаднали в беда и ги настаняват в приюта в Звечка. Екипът, който отговаря за храната раздава сено на хората, които имат животни в нужда. Специалистите ни по логистика са разпределили храната и лекарствата по райони.


Сеното е най-нужно тук в Обреновац.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Хранителни припаси за животните

Нашият екип помага на местните хора засегнати от наводнението като им осигурява храна и медицински продукти. До този момент, повече от 170 човека са се регистрирали в нашата логистична база. Голяма част от тях имат от 3 до 60 животни (включително домашни птици). А тези, които са успели да спасят животните си, са в спешна нужда от храна. Някои от тези животни са временно приютени в нашите места за евакуация или оставени на високи места, на които няма опасност от удавяне (напр. първи етаж на къща).


Много домашни животни, приютени временно при нас, се надяват техните собственици да се върнат.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

От 50 до 70 километра под вода

Ситуацията след обилните валежи и порои в Обреновац и околностите остава критична. Около 50 километра са все още под вода. Сръбското министерство съобщи, че повече от 80 тона трупове на мъртви животни са събрани и изгорени. Само вчера, повече от 60 човека са поискали да получат разрешително за влизане в забранената зона, за да могат да спасят любимците си. В околностите на Обреновац повече от 40 000 прасета, 10 000 по-големи животни (коне и крави) и повече от 10 000 кози и овце са пострадали от наводненията. Бройката на домашните животни не може да бъде потвърдена.


Понякога само върховете на дърветата се виждат в наводнените райони.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Ферми с голям брой засегнати животни

Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ е подкрепен от 10 ветеринарни лекари от Факултета по ветеринарна медицина в Белград. Ветеринарните лекари помагат в нашите мобилни клиники, а от Факултетът по ветеринарна медицина са поръчали камион с храна и медицински продукти от Белград, за които имаме разрешение да разпределяме. Голяма част от хората, които живеят в Обреновац са в спешна нужда от храна за прасетата и овцете им. Освен сеното, което вече е раздадено, осигурихме и специална храна за прасета и овце, включително и храна за кучета. Засегнатите зони са останали без електричество.


Това уплашено куче бавно се приближава. Гладът е по-голям от страха.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

От вчера насам екипът ни е успял да спаси няколко кучета и домашни птици и да нахрани голям брой животни.

 

Получихме информация за ферма, в която около 90 крави са останали затворени в обор без храна и питейна вода. Нашият екип ще направи всичко възможно да ги спаси. Друг спасителен екип се върна от място, на което 30 кучета са изоставени на високо, заобиколени от вода. Ще им занесем храна и ще се опитаме да хванем уплашените животни.

 

Ще докладваме подробно, когато разполагаме с нова информация!


2014-05-21 - Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Сърбия

 

Спасителният екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ е започнал своята мисия съвместно с организиран сръбски екип за ситуации на бедствия. Вече са осигурени храна, медицински грижи и гумени лодки, с които ще имаме възможността да достигнем райони, които все още са под вода.

 

В този момент. екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ заедно с помощта на двама доброволци от Сърбия, се намира в наводнената част в град Обреновац, на около 30 км от Белград, където стотици селскостопански и домашни животни очакват нетърпеливо да бъдат спасени. Досега, животните са били оставени на произвола на съдбата. Първата ни стъпка включва провизии с повече от 140 бала сено за засегнатите места.


ЧЕТИРИ ЛАПИ е международна организация за защита на животните. Румънските ни колеги са на път към Обреновац.
© FOUR PAWS | Andrea Berg

Подготвяме новите ни гумени лодки.
© FOUR PAWS | Elisabeth Blum

Медицинска проверка за домашните животни

Малко след пристигането им в Сърбия, екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ посети едно от местата за евакуация, за да провери здравословното състояние на домашните и бездомни животни, които бяха временно приютени там. Беше им осигурена храна и чиста вода, а състоянието им продължава да бъде ежедневно следено от местните ветеринарни лекари.


Вниманието ни е насочено към изоставените селскостопански и домашни животни

В следващите няколко дни, спасителният ни екип ще осигури медицинска помощ и храна за хиляди селскостопански животни. Гумените лодки, с които разполагаме са разпределени да достигнат до тези места, които все още са наводнени. Екипът ни ще търси допълнителни варианти за евакуация и временно приютяване на животни.


Спасителният екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ е на път към Сърбия.

Опустошителните наводнения в Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия са отнели живота на десетки хора и още толкова са изчезналите, а десетки хиляди са загубили цялото си състояние. Има безброй много пострадали животни, вследствие на водната стихия. В светлината на тези факти, ЧЕТИРИ ЛАПИ изпрати два спасителни екипа в Сърбия, които се състоят от опитни ветеринарни лекари и специалисти по логистика. Международната организация беше повикана официално за помощ от правителството на Сърбия и е първата организация за защита на животните, която ще получи достъп до засегнатите места.


Спасителният екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ се подготвя за мисията на Балканите.
© VIER PFOTEN

Първа помощ за животните

Катастрофалните наводнения са унищожили почти всичко на Балканите. Десетки хиляди хора са загубили домовете си и много ферми са унищожени напълно. Безброй животни са станали жертви на бедствието, защото стихията е връхлетяла така внезапно, че собствениците са успели единствено да ги освободят. Поради тази причина, предимство има даването на първа помощ за наранените и изоставени животни. Ръководителят на проекта, доктор Амир Халил, координира екип от 15 души на Балканите: „Главният ни приоритет са селскостопанските животни. Много хора са загубили домовете и фермите си, някои от които са били напълно разрушени. В ситуации като тази, хората не разполагат с много средства да се грижат за тях. Нашата мисия има за цел да осигури помощ за животните и хората едновременно.”


Опитният екип знае кои са най-важните неща за мисията.
© VIER PFOTEN

Оперативен център в Белград

ЧЕТИРИ ЛАПИ ще насочи усилията си в разрушените градове Обреновац и Барич. 20 000 жители на Обреновац бяха засегнати от наводненията, защото 80% от града беше наводнен. Цели стада овце бяха отнесени и много други животни са все още затънали в калта и няма да успеят да се спасят без човешка помощ. За да помогне на спасителните екипи оптимално, ЧЕТИРИ ЛАПИ е организирала оперативен център в Белград, който да подготвя доставките на храна и лекарства. Ветеринарните лекари, които са там ще лекуват наранените селскостопански животни, ще разпределят храна и ще пренасят по-малките животни, като домашни и улични кучета, до спасителните центрове. За тази цел, организацията е подготвила лодки, с които ще могат бързо и ефективно да снабдяват с храна региони, които са все още наводнени.


Храна за Босна

Босна също е жертва на опустошителните наводнения, но ситуацията там е прекалено опасна за екипите, защото наводненията са отслабили противопехотни мини и са увеличили опасността от експлозии, но ЧЕТИРИ ЛАПИ ще започне незабавно транспортиране на храна.


Още няколко стъпки и екипът ни е готов за отпътуването си.
© VIER PFOTEN

Опитен спасителен екип

Опитният екип на д-р Амир Халил е участвал в много спасителни акции на различни места в бедствено положение: след цунамито в Шри Ланка, катастрофалната суша в региона на Самбуро, Кения, наводненията в Пакистан, както и последната мисия след тайфуна във Филипините. Когато природно бедствие се появи, дори няколко дни могат да бъдат решаващи. Нашият спасителен екип осигурява бърза и директна подкрепа – като спасява и евакуира животни, осигурява медицинско лечение и ваксини, участва в разпределянето на храна и строенето на спасителни центрове. Работим заедно с местните спасителни организации като помагаме на всички с нашето експертно знание.


печат