VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

ЧЕТИРИ ЛАПИ действа в Пакистан


Опитен екип от ветеринари и експерти по логистика на ЧЕТИРИ ЛАПИ осигурява храна, медицинска помощ и ваксинации на животни в Лая, един от най-засегнатите от наводнението в Пакистан региони. Екипът е пристигнал в Лахор на 24 август и вече е прекарал първата си седмица в региона. Наводнението, което е едно от най-катастрофалните събития в историята на тази бедна държава до момента, е отнело живота на над 2000 души и 200 000 животни. Много селскостопански животни е трябвало да бъдат изоставени при спасяването на семействата, чиято прехрана преди това са осигурявали. Оцелелите сред тях изпитват остра нужда от храна и чиста вода. Поради високия риск от възникването и разпространяването на епидемии се налага незабавното организиране на масови ваксинации.


Бреговете на реките в района на Лая са все още наводнени в разстояние на почти 40 км в двете посоки по протежение на 60 км по течението. Бедствието е с огромен мащаб и превръща организирането на всякакви спасителни операции в особено трудна задача. Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ е подкрепен от ветеринари от университета в Лахор, както и от голям брой доброволци. Още в началото на операцията към засегнатия регион бяха транспортирани 600 торби с хранителен концентрат. Установена беше система, гарантираща ефикасното им и пропорционално разпределение: всеки фермер ще получава по 35 кг суровина при всеки транш. Всяка сутрин по местата за събрания чрез високоговорители се съобщава информация за имунизационните процеси и тези по доставка. Ветеринарните служители на ЧЕТИРИ ЛАПИ проникват дълбоко в наводнените райони, за да спасяват животни и да ваксинират на възможно най-голяма площ.


Опитът като фактор за успешна работа

Изпратеният на място екип вече е натрупал опит в множество операции в бедствени региони през последните години, осигурявайки спешна помощ за животни в различни точки на света. Тъй като усилията на повечето международни организации са фокусирани върху хуманитарната помощ, устойчивостта на тази помощ рядко е сериозен проблем. Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ е извършвал операции в Индия, Кения и много други страни, осигурявайки перспектива на хората в засегнатите райони дълго след като представителите на други организации са приключили работа. По този начин е била ограничавана повсеместната смъртност сред стадата от кози, едър рогат добитък или сред домашните животни, като са били намалени страданията им. Моля, подкрепете тези сериозни усилия на ЧЕТИРИ ЛАПИ!


печат