VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Пакистан: ЧЕТИРИ ЛАПИ разширява проекта си “Помощ при бедствия” в района на Панджаб


“ЧЕТИРИ ЛАПИ” фокусира проекта си “Помощ при бедствия” в района на Панджаб в Пакистан.  Група от местни доброволци са успели да навлязат в селищата, в които е организирана общността Рохила на територията на Муцафаргар. Там хиляди животни са на ръба на оцеляването без храна и чиста вода. Членове на организацията снабдяват местните фермери с хранителни концентрати - спешна помощ за техните стопанства от говеда, кози, както и за домашните им любимци. Долината на Рохила беше наводнена в средата на м. август, като връзката с главните пътни артерии на Пакистан беше прекъсната и регионът стана практически недостъпен.


Целта на представителите на “ЧЕТИРИ ЛАПИ” в района е да помогнат животните да бъдат спасени от капана на наводнението и да ги предпазят от епидемии. След приключване на първоначалния етап от проекта по спасяването чрез  организирани превози от Лая, следващият етап от дейността се концентрира в провинциалните райони в областта Рохила. Чрез камион със спешни доставки е осигурена логистична връзка с откъснатия регион. Най- голямото препятствие за проекта е това, че водата не само затруднява достъпа до засегнатите територии, но и разваля складираните провизии, разрушавайки сградите на Министерството на храните и на Спешния здравен център.


Фондацията организира маршрут за снабдяване

Към настоящия момент местният екип на “ЧЕТИРИ ЛАПИ”, ръководен от д-р Васийм Шокат, е успял да организира ежедневна доставка на провизии за четири от провинциите около Рохила. Снабдяването с храна ще спаси хиляди животни от гладна смърт и ще върне надеждата на местното население, което разчита на тях като част от стопанството си. Засега е избегнато и избухването на епидемия, което е много важна стъпка от успеха на цялостния проект.


печат