VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

ЧЕТИРИ ЛАПИ предприема мисия за помощ при бедствия в Кения


След първоначалните мерки за спешна помощ в националните паркове Тсаво и Амбосели, ЧЕТИРИ ЛАПИ предприема мащабна мисия за подпомагане при бедствия в поразената от суша Кения. Екипът е събран от Европа и Южна Африка и вече започна работа в Маралал, регион Самбуру. 30 000 животни - предимно крави, овце и кози - бяха обезпаразитени, получиха храна и лечение с антибиотици и витамини.

Положението в Самбуру е на ръба да ескалира. Конфликтите между местното население, нарастващият брой случаи на малария и грабежите от банди правят услията да се помогне изключително трудни. Освен това много семейства започват да мигрират заедно с добитъка си, за да се преселят до места с достъп до вода. В някои случаи това означава цяла седмица вървене пеша. Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ събира информация от членове на правителството и фермери и започва незабавна дейност след пристигането си в Найроби на 28 септември. Докато десетки хиляди животни вече са намерили смъртта си след обезводняване или болести, основният проблем остава недостигът на вода, както и лекарствени средства: това са критичните въпроси, които организацията ЧЕТИРИ ЛАПИ трябва да разреши.

 


Помощни действия при тежки обстоятелства

По време на първата седмица от своята мисия, екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ успя да обезпаразити, ваксинира и положи грижи за 30 000 животни – логистично предизвикателство, което може да се сравни само с работата на част от екипа по извършване на сондажи и проракване на водни бразди в пресъхналата земя. Изправени пред поредица от трудности – от недостиг на бензин до практически липсваща инфраструктура – екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ ще продължи своите усилия да прекрати страданието на животните в Кения. Страната, която има богато животинско царство, е изправена пред непосредствена опасност от загиване в една катастрофа, която все още остава незабелязана от останалия свят. Можете да помогнете на ЧЕТИРИ ЛАПИ в тази тежка мисия!

 


печат