VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Спасени от гладна смърт: ЧЕТИРИ ЛАПИ отново на помощ в Газа

2016-02-10

2016-12-02

След като осигурихме храна и медицински грижи за 40 животни в зоопарка Хан Юнис в Южна Газа, успяхме да помогнем и на още 75 в друг изоставен зоопарк - Рафа.

 

Освен няколко лъва, в зоопарка има също хиени, маймуни, лисици, папагали и други птици. Подобно на Хан Юнис много от животните в Рафа не са оцелели заради липсата на храна през последните няколко месеца. © FOUR PAWS


© FOUR PAWS


© FOUR PAWS


© FOUR PAWS


© FOUR PAWS

Лазис нервно обикаля в изолираната си клетка.
© FOUR PAWS

Организацията за защита на животните се притече на помощ на 40 животни в нужда в зоопарка Хан Юнис в Газа

В продължение на седмици измършавелият тигър е бил хранен нередовно и само със замразено пилешко месо. Той е единственият оцелял тигър в зоопарка Хан Юнис в Южна Газа. Много животни, включително и събратята на Лазис, са загинали през последните седмици. Храна почти не е останала, както и вода и лекарства. На всичко това отгоре, Газа е подложена на сурова зима с обилни валежи. Метеорологичните условия отнемат още повече от силите на отслабналите и гладни животни. 


Месо и царевица за големите котки.
© FOUR PAWS

ЧЕТИРИ ЛАПИ отново ще осигури помощ

Международната организация за защита на животните заедно с местните привърженици е организирала голямо количество запаси с храна, което ще помогне за оцеляването на животните в зоологическата градина през следващите няколко седмици. Месо е закупено за големите котки, както и царевица. Миналата неделя, храна беше разпределена между 40-те оцелели животни. Освен тигъра в зоологическата градина има леопарди, лисици, таралежи, маймуни, орли и други птици. Храненето ще се провежда веднъж седмично през следващите четири седмици. Също така екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ успя да осигури от Йордания така спешно необходимите лекарства за животните в Газа.© FOUR PAWS

Газа разполага с шест зоологически градини, въпреки че е малък град.

Голяма част от екзотичните животни в зоопарка са били контрабандно внесени от Египет в Газа чрез подземни тунели. След последната ни мисия през април 2015 г. ситуацията се е влошила. Според изчисленията ни през лятото на 2015 г. е имало около 40 големи котки. Сегашната информация е, че са останали само 15! Поради лошото време не е имало посетители в зоопарка Хан Юнис, което означава, че частната зоологическата градина не е имал никакви доходи.

 © FOUR PAWS

Поради продължаващия конфликт в ивицата Газа достъпът в района е строго регламентиран.

През следващите дни ЧЕТИРИ ЛАПИ ще предостави храна и лекарства на друг нуждаещ се зоопарк в Газа, Рафа, в който има четири лъва. Бихме искали да помогнем на всички животни в зоологически градини, но имаме ограничени ресурси.


печат