VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Ученици от с.Елешница се включиха в проекта на ЧЕТИРИ ЛАПИ „Децата се учат как да защитават животните”

2015-06-17

Ученици от началните класове на ОУ ”Братя Миладинови”с.Елешница се включиха към проекта на ЧЕТИРИ ЛАПИ - „Децата се учат как да защитават животните”. Проектът ще се реализира до края на настоящата учебна година,  като децата ще се научат как да защитават животните.© FOUR PAWS

Всички деца получиха учебно помагало „Близо до животните”, което бе разгледано с голям интерес. Различните класове по преценка на учителя се спряха на отделни теми, които разгледаха в часа на класа и в часовете по Роден край, Околен свят, Човекът и природата.


Най-голям интерес първокласниците проявиха към темите за домашните любимци, за животните с магически сили и бездомните животни. Децата пресъздадоха в своите рисунки любимите си животни и фантастични образи.© FOUR PAWS

Третокласници фантазираха по темата „Ако бях птица” и „Спасяване на домашните любимци”. Те влязоха в ролята на различни животни и организации и разиграха  ситуация за оказване на помощ  на ранен домашен любимец.


Програмата „Децата се учат как да защитават животните” стартира в съседна Румъния преди малко повече от шест години и днес е важна част от цялостните усилия на ЧЕТИРИ ЛАПИ, както и важен елемент от основното образование на децата в северната ни съседка. Програмата има много важна роля и в България. Децата често стават свидетели на жестоко отношение към животни в дома или на улицата, в циркове или зоопаркове. За съжаление, това често води до неправилно схващане за ролята на животните в човешкия свят. Не за пръв път се говори и за дълбоката връзка между насилието над животни и последващо насилие над хора.


печат