VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Можем да спрем насилието над животни


Повечето хора, които измъчват животни, са склонни да повторят това. Единственият начин те да бъдат спрени е ако бъдат наказани за престъплението, което са направили.

Насилието над животни, включително стрелба, отравяне, дори и на бездомни животни, вече е престъпление и у нас. Както всяко престъпление, случаите на насилие над животни трябва да бъдат разследвани от полицията и прокуратурата. Организациите за защита на животните като "Четири лапи" нямат правомощия да разследват случаи на издевателства над животни.

 

Ако станете непосредствен свидетел на бой с животни или проява на насилие над животно, моля, свържете се направо с най-близкото полицейско управление и подайте сигнал там.

Също така, можете да подадете и писмена жалба за насилие над животни до Районната прокуратура към Вашето населено място и Районно управление на полицията. За да Ви улесним в писането и подаването на жалби, ние изготвихме образци на жалби с указания за подаване, които Вие само трябва да попълните (кликнете върху линка, за да изтеглите файла):

1. Жалба-образец за боеве с животни
2. Жалба-образец за насилие над животно

Моля, изпратете копие от подадената жалбата по факс на 02/952 11 98 или по и-мейл на: office@vier-pfoten.bg


печат