VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Убежище за мечки Нин Бин

2017-09-19

Нов дом за 100 мечки, използвани за извличане на жлъчен сок в Нин Бин, Виетнам!

 

В Североизточен Виетнам ЧЕТИРИ ЛАПИ строи ново убежище за 100 мечки, доскоро използвани по жесток начин за извличане на жлъчен сок от телата им. Спасителното за тях място се нарича Убежище за мечки Нин Бин.

 

С тази дейност по-ефективно ще бъдат подпомогнати виетнамските власти в усилията им да сложат край на отглеждането на мечките за жлъчка. Убежището ще действа заедно с властите, предоставяйки подходящ за животните дом, в който да бъдат преместени след освобождаването им от жестоките условия и издевателства, на които са били подложени.

 

Първата фаза от строителството на Убежище за мечки Нин Бин започна през декември 2016 г., а се очаква финалната да е през декември 2017 г. От 2018 г. Убежището ще отвори врати и за посетители.

 

Първата строителна фаза покри 36 декара и с това ЧЕТИРИ ЛАПИ успява да предложи подходящи условия за живот на 44 мечки. Допълнително ще бъдат създадени и 4 големи открити, заградени площи, всяка от които ще даде убежище на още между 10 и 14 животни. Към всяко заграждение ще има и по 2 къщурки за мечките. Също така ще има карантинна станция и ветеринарна амбулатория, както и мечешка кухня и административна сграда за персонала.

Първите мечки, жертва на жестоката индустрия за жлъчен сок, ще могат да се преместят в новия си дом в ранната пролет на 2018 г.

 

След завършването на втората строителна фаза, цялата използваема площ ще покрива зона от 100 декара. Така общо около 100 мечки ще могат да заживеят в естествената си среда в Убежището за мечки Нин Бин, където ще се възстановяват от ужасите, на които са били подложени през целия им живот досега. © FOUR PAWS


© FOUR PAWS

печат