VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Парк "Меча гора" Арбесбах - едно чудесно начало по пътя към бъдещето

2013-02-11

Основаният от ЧЕТИРИ ЛАПИ парк "Меча гора" Арбесбах, осигурява нов дом на седем мечки, отглеждани до момента в плен. Изграден по начин, който наподобява естествената им среда, той дава възможност на седемте си обитатели да живеят свободно и им осигурява едно по-добро бъдеще.


Парк "Мечата гора" - една естествена среда

За съжаление, мечки, които са живяли в плен не могат да бъдат ре-интегрирани в дивата природа. Ето защо ЧЕТИРИ ЛАПИ разви идея за осигуряване на нов дом на тези мечки, далеч от жестоките и лоши условия на предишния им живот, чрез изграждането на консервационен център със среда, възможно най-близка до естествената.

Благодарение на щедрите дарения на своите поддръжници, ЧЕТИРИ ЛАПИ успя да изгради консервационния център парк "Меча гора" Арбесбах. Разнообразният релеф на парка, разположен в Арбесбах-Шин, в района на Валдфиртел, Долна Австрия, представлява точно такъв нов дом за мечките. Разположеният върху 11000 кв. м. парк е разделен на 3 сектора, позволявайки на мечките да живеят свободно в естествената им среда. Те могат да плуват в изградените басейни, да копаят, да се разхождат, катерят и почиват в специално подготвените за тях бърлоги.


Тъй като в дивата природа мечките прекарват по-голяма част от времето си в търсене на храна, гледачите крият храната им из целия парк, така че животните да са заети непрекъснато с нейното търсене. Фактът, че мечките спаха зимен сън за първи път, точно както биха направили в дивата природа, още през първата си зима в парка ни направи много щастливи.

В бърлогите и други скрити места в парка са монтирани видео камери, които позволяват животните да бъдат наблюдавани без да се смущават. Това оборудване също осигурява идеални условия за извършването на научни наблюдения под ръководството на етолога д-р Джон Дитами. Наблюдавайки поведението им на свобода, д-р Дитами е открил, че голяма част от придобитите по време на живота в плен навици, вече не са така ясно изразени или изчезват напълно.

ЧЕТИРИ ЛАПИ се възползва от резултатите на тези изследвания, за да продължи да подобрява условията на живот на мечките, по-специално - чрез изграждането на "Парк за реадаптация на танцуващи мечки", гр. Белица.


печат