VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

"База за мечета-сираци" – ЧЕТИРИ ЛАПИ полага крайъгълния камък за живот на свобода

2013-02-11

ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира единствен по рода си проект за опазване на мечки, наречен “База за мечета-сираци”, дълбоко в девствените гори на североизточна Румъния. Занапред мечета-сираци ще бъдат отглеждани в Харгита без човешка намеса, за да бъдат пуснати на свобода в дивата природа след като достигнат подходящата за това възраст.


Съществуват около 5000 мечки, за които се смята, че обитават горите на Карпатите и Трансилвания. Популацията от кафяви мечки в Румъния обаче, е всекидневно застрашена от бракониери и нанесените от хората щети върху хабитата, който обитават.

По този начин мечетата непрекъснато губят майките си, от които имат нужда, за да оцелеят. За съжаление обаче, най-често причините мечетата да осиротеят не са естествени, а по-скоро се дължат на човешко вмешателство в жизнената им среда.


И ако хората открият тези останали без майка мечета, в повечето случаи тяхната съдба е решена – зоологическа градина, цирк или в плен на частно лице – и така, те изживяват останалата част от живота си като затворници.


печат