VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Мечки в Украйна

2012-10-22

В Украйна страдат не само бездомните животни. Има близо сто кафяви мечки, живеещи в условия на плен из цялата страна. Повечето от тях живеят в малки клетки към ресторанти, хотели и бензиностанции. Мечките са недохранени и болни. Голяма част са принудени да изпълняват номера, за да забавляват туристите, и биват принуждавани да пият алкохол.

 

Мечките са най-едрите сухоземни хищници на Земята - животни-единаци, които обикалят големи райони. Много мечки страдат от разстройства, физически деформации и поведенчески проблеми, свързани с неправилна дългогодишна грижа. Те не могат да бъдат пуснати в природата.

От август 2011 г. частното отглеждане на мечки в забранено. Украинският министър на екологията и природните ресурси, Микола Злочевски, се зарече на 3 август 2011 г. да освободи всички мечки, отглеждани в плен с развлекателни цели.

 

Част от тази древна традиция е мечките да се обучават да танцуват пред публика. Министърът нарече тази практика "нехуманна и неприемлива".

Украинските власти обаче са изправени пред сериозен проблем: Те не могат да конфискуват мечките, защото често им липсват познанията и оборудването на лекуват и транспортират животните. Освен това в Украйна няма подходящи убежища за спасени мечки.© FOUR PAWS | Mihai Vasile

печат