VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Мечето Настя - брутално изтръгнато от майка си5 юли 2012г.

Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ пристигна в "зоопарка" на търговеца на животни и се срещна с Настя за първи път. Ситуацията беше много напрегната за екипа, въпреки че търговецът, отговорен за отвличането на Настя, не беше на мястото. Мечето Настя за първи път отхапа ябълка!

Скоро след пристигането ни, успяхме официално да конфискуваме Настя с помощта на властите. Ето първата снимка:

Сега ЧЕТИРИ ЛАПИ се грижи за Настя. Упоихме я, за да можем да й направим обстоен медицински преглед. Тя е недохранена, има чревни и стомашни проблеми, както и проблеми със зъбите в следствие от ядене на неподходяща храна.

Ще ви държим в течение за Настя. Има още много работа, преди Настя да може да води живот на истинска мечка!

3 юли 2012г.

ЧЕТИРИ ЛАПИ прави всичко по силите си да спаси Настя

Целият ни екип, с подкрепата на украинските власти, се труди упорито да конфискува мечето Настя и да го върне при майка му. Настя беше брутално изтръгната от майка си и продадена на търговци на животни. За щастие, имаме големи надежди, че двете мечки скоро ще бъдат под грижите на ЧЕТИРИ ЛАПИ. Екипът ни ще им осигури храна и необходимата медицинска помощ. За Настя е важно да живее с майка си в голямо заграждение, отговарящо на нуждите им. Планът е ЧЕТИРИ ЛАПИ да построи ново заграждение за тях в рехабилитационния център в Синевир.

Транспортът, медицинските грижи за мечките и изграждането на новото заграждение ще струват много пари. Само с вашата подкрепа ще можем да помогнем на Настя и майка й.1 юли 2012г.

Бруталният бизнес с търговия на животни: Женските мечки се използват за „производство” на бебета

Майката на Настя е втората жертва на безскрупулна алчност

Всички съчувстваме на Настя, която беше изтръгната от майка си. Малкото мече все още е травматизирано, както разкрива шокиращият запис на ЧЕТИРИ ЛАПИ. За съжаление, обаче, има още една жертва в тази история – майката на Настя, Маша.

Както директорът на зоопарка в Луцк споменава в интервю, женските мечки се възприемат само като „производители” на бебета. В природата мечката ражда едва веднъж на три години и остава с малките си две години. Мечките в Луцк са принудени да раждат всяка година, за да се прави печалба от потомството им. В последствие, както и директорът потвърди, мечките не само че имат здравословни проблеми и са изтощени, но и трябва да гледат безпомощно как децата им са изтръгнати от тях твърде рано. Това предизвиква огромен психически стрес и водо до постоянно скърбене, година след година.

Маша, майката на Настя, може ясно да бъде видяна, как изпада в паника, когато бебето й бива отнето в записа на ЧЕТИРИ ЛАПИ. Можем само да си представим какво преживява. Както и при хората и много други бозайници, майчинският инстинкт е много силен при мечките, и загубата на дете може да причини огромни щети върху психическото им здраве. А да преживяваш загубата на бебе всяка година е нещо, което никой не би искал да изживее.

Както споменахме по-горе: Има две жертви в тази история – ние не трябва и няма да забравим това. ЧЕТИРИ ЛАПИ ще направи всичко по силите си, за да събере отново Настя и Маша.29 юни 2012г., 20:00ч.

Към този момент правим всичко по силите си: Ръководителят на проекта в Украйна, д-р Амир Халил, е в постоянен контакт с властите и други институции, за да стартира процеса по конфискацията възможно най-бързо. Веднага щом имаме по-сигурна информация, тя ще бъде публикувана.

Правим всичко възможно да съберем мечето с неговата майка.


печат