VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

"Роял Канин“ обещава пълна подкрепа на ЧЕТИРИ ЛАПИ при спасяването на мечките, използвани за обучение на кучета

2013-07-31

Производителят на храна за животни поема отговорност и изявява желание да участва в дългосрочното решаване на проблема

По време на вчерашната среща във Виена „Роял Канин“ даде обещание на ЧЕТИРИ ЛАПИ да поеме отговорност: компанията ще помогне в спасяването на мечките, които са били измъчвани при брутално обучение на кучета. Срещата беше предизвикана от видеоматериала, публикуван от ЧЕТИРИ ЛАПИ миналата седмица, който разобличи „Роял Канин“ в спонсориране на жестоки състезания в Украйна. Публикацията отприщи световни протести, сериозен медиен интерес и публично извинение от страна на компанията.© VIER PFOTEN

След разкритията на боевете с мечки ЧЕТИРИ ЛАПИ представи проектно предложение на украинското правителство,а вчера – и на „Роял Канин“. Следва да бъде изградено убежище,в което въпросните 15-20 мечки да могат да прекарат остатъка от живота си в подходящи условия. Организацията изтъква опита си в спасяването на мечки и успешното управление на четири убежища в България, Германия и Австрия, а – от няколко седмици насам – и в Косово.

 

Доктор Амир Халил, ръководител на проекта и главен посредник на ЧЕТИРИ ЛАПИ, обяснява: „Доволен съм, че с „Роял Канин“ успяхме да седнем на една маса и да обсъдим възможните решения. Приветстваме желанието им да поемат отговорност, но, разбира се, думите не са достатъчни – трябва да видим действия“.

 

През идните няколко седмици ще бъде изготвен подробен план на проекта от екипите по преговори на „Роял Канин“ и ЧЕТИРИ ЛАПИ. „Част от него изисква да работим заедно по очертаването на подробностите“, продължава доктор Халил.

 

„Роял Канин очаква с нетърпение да отвори нова глава във фирмената си история, като започне работа по защитата на животните в Украйна. Затова възнамеряваме да финансираме този проект. Освен това ще се борим да привлечем и бизнес партньорите си в каузата, които да подкрепят проекта в дългосрочен план“, обяснява Марк Ерве, директор Корпоративна политика към „Роял Канин“.

 

Доктор Халил подчертава, че този проект е само началото: „Вече е ясно, че ще се нуждаем от подкрепата на украинското правителство, за да сложим край на мъченията на мечките. Проект като този е много сложен от логистична, финансова и бюрократична гледна точка и следователно отнема много време“.


печат